Helyi hírek 2022. február 19. 17:00

A télboszorkával együtt elégett a félegyháziak minden bánata

Képgaléria
A télboszorkával együtt elégett a félegyháziak minden bánata
Télűző Városi Farsangra várták az érdeklődőket február 19-én, szombaton délután. A maskarás felvonulás a Langaléta Garabonciásokkal az élen a Kossuth ABC elől indult, 15 órakor.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának és a Móra Ferenc Művelődési Központnak a szabadtéri hagyományőrző rendezvényére nagyon sokan kilátogattak, népes menet kísérte utolsó útjára a télboszorkát. A banya egy vászontáskát viselt, ahová a városlakók bánatcéduláikat elhelyezhették. Erre bármit rá lehetett írni, amitől szabadulni szeretnénk: rosszkedvet, hitelt, betegséget, de még a Covidot is rávezették a listára, hogy aztán a télboszorkával együtt ezek is csak rossz emlékek legyenek a későbbiekben.

A boszorkát a Béke-téren egy máglya várta, ahol a Langaléta Garabonciások parádés előadása után elégették, vele együtt lett a tűz martaléka a tél utolsó erőlködése is, a megsemmisült bánatcédulák pedig a hagyomány szerint biztosítják az örömöt nekünk az év további részében.

Az esemény befejezéseként a vállalkozó szellemű résztvevők Kátai Tiborral és a Padkaporos Néptáncegyüttessel körbetáncolták a tüzet, kifejezve örömüket a tél vége miatt. A talpalávalót a POR zenekar húzta.

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton
                

Kövessen minket a Facebookon is!