Sport 2022. február 25. 16:30

Tarjányi István paralimpikon fotóját avatták fel a sportcsarnokban

Képgaléria
Tarjányi István paralimpikon fotóját avatták fel a sportcsarnokban
Felavatták Tarjányi István paralimpikon fotóját a Félegyházi Olimpikonok Képcsarnokában, február 23-án. Az eseményt a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. Programirodája szervezte a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

A megható és különleges eseményen megjelentek a paralimpikon családtagjai, sporttársai, jelen volt Osváth Richárd háromszoros paralimpikon vívó, Lőrincz Krisztina kétszeres paralimpikon, a Félegyházi Mozgáskorlátozottak Egyesületének vezetője, tagjai, továbbá 450 vendég, zömében diákok.

Tarjányi István 1978-ban született Kiskunfélegyházán. 1996-ban gerincvelőtumor miatt kerekesszékbe került. 2006-ban, a Nyíregyházi Főiskolán tanárként diplomázott. 2013-ban kezdte el a kerekesszékes vívást, amit nagyon gyorsan sikerre is vitt. Számos országos és nemzetközi megmérettetésen bizonyított. A sportoló elmondta, hogy fiatalon egészségesen élt, rendszeresen sportolt. Amikor kerekesszékbe került, minden megváltozott körülötte. Hiányzott neki a testmozgás, ezért olyan alternatívát keresett, ami megmozgatja mindenét ülő helyzetben is. Így esett a választása a vívásra. Elég gyorsan beilleszkedett, megtanulta a vívás alapjait, amit kitartással és szorgalommal művel. Mint elmondta, még nagyon sok versenyen szeretné megmérettetni magát.

V. B.
           

Kövessen minket a Facebookon is!