Helyi hírek 2022. március 4. 18:00

Összefog Félegyháza a menekültek megsegítésére – frissítve!

Összefog Félegyháza a menekültek megsegítésére – frissítve!
Az Ukrajnából érkező menekültek megsegítésére Kiskunfélegyházán is összefognak. Az alábbi listában azokat a helyeket tesszük közzé, ahol városszerte várják a felajánlásra szánt élelmiszereket, ruhaneműket, vagy tisztasági felszereléseket. A listát folyamatosan frissítjük. (Akinek tudomása van további kezdeményezésekről, azt kérjük, jelezze, hogy közzé tehessük!)

Borítókép: Szabó Bernadett – Reuters

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kiskunfélegyházi csoportja gyűjtést hirdet az Ukrajnából érkező menekültek megsegítésére. Főként tartós élelmiszereket: konzerv, édességek, vitaminok, bébiételek, fél literes ásványvizet, pelenkát, tisztálkodási szereket várnak.  

Az adományokat hétköznapokon 8 és 14 óra között várják Kiskunfélegyházán, a Dr. Holló Lajos u. 86. szám alatti máltai irodában.

Akik pénzbeli támogatással szeretnének segíteni, megtehetik a Máltai Szeretetszolgálat, erre a célra létrehozott 11784009-20200776 számú számlájára történő utalással.

Azon adományozók, akik szálláshelyet kívánnak felajánlani, jelentkezzenek az [email protected] e-mail címen. Levelükben jelezzék, hogy hol található az ingatlan, mikortól elfoglalható, meddig szól a felajánlás, hány ember szállásolható el, milyen komfortfokozatú (pl.: van-e biztonságos fűtés), ajánl-e mellé ellátást (hideg élelem, vagy egyéb), valamint a kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit.

További információt Simon Edinánál, a 00 36 30 219 19 74-es telefonszámon kaphatnak.

Kérik, aki szálláshelyet kíván felajánlani, azt is a megadott telefonszámon jelezze!

*  *  *

Mogyoró Dezső, a Dzsen-Mil Kft. vezetője gyermekruhákat (1-10 éves korig), meleg plédeket, pelenkákat, tisztálkodási szereket, popsitörlőket, törölközőket, higiénés felszereléseket (betét, tampon, intimtörlőkendő) vár a Molnár Béla utca 2. szám alá, a régi Füredi autós iskola helyére, hétköznaponként 8:30 és 16:00 óra között. Ha valaki nem tudja bevinni a felajánlott dolgokat, a szervezők megoldják a szállítást. Bővebb információ a 00 36 30 459 7828-as telefonszámon kapható.

*  *  *

A Kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony Templom – Ótemplom plébániája konzerveket, tisztálkodási szereket, fertőtlenítő szereket, törlőkendőket, valamint papírzsebkendőt vár a plébánián, hétköznapokon 8 és 16 óra között, illetve a szentmisék előtt, vagy után. A templomban elhelyeztek egy perselyt is, amibe pénzadományokat várnak.

*  *  *

A HumanumSalma Humanitárius Közhasznú Alapítvány a Korona utca 4. szám alatt várja a baba, gyermek, valamint felnőtt méretű ruhákat, tisztálkodási szereket, törölközőt, plédet, takarót, párnát. A szállításban is tudnak segíteni, bővebb információt Salma Ferenctől, a +36 70 248 5052-es számon kaphatnak.

*  *  *


A Magyar Vöröskereszt is segítséget nyújt az Ukrajnában dúló háború elől menekülők megsegítésére. Almádi-Kis Melinda, a kiskunfélegyházi csoport vezetője lapunk megkeresésére elmondta, hogy tiszta takarók, plédek mellett új fehérneműket, tisztálkodási szereket, babaápolási felszereléseket, vitaminokat, vény nélküli gyógyszereket, fertőtlenítőszereket, valamint tartós élelmiszereket, konzerveket 
amik könnyen elkészíthetők – várnak.

Segíteni lehet még a 1359 es telefonszám hívásával vagy a Magyar Vöröskereszt 10405004-00026548-00000009 K&H bank számlájára utalással.

V. B.
         

Kövessen minket a Facebookon is!