Bugac 2022. március 21. 08:00

Hamarosan megkezdődik a Félegyházi út kivitelezése Bugacnál

Hamarosan megkezdődik a Félegyházi út kivitelezése Bugacnál
Fontos állomásához érkezett a Félegyházi út felújítása: március 16-án, szerdán megtörtént a munkaterület átadása a Duna Aszfalt, mint nyertes kivitelező részére – jelentette be közösségi oldalán Szabó László. Bugac polgármestere kitért arra is, hogy a munkát haladéktalanul megkezdték a logisztika megszervezésével és a gépek helyszínre szállításával, és a tényleges útfelújítási feladatok is elindulnak két héten belül.


Fotó: Google

– Évekkel ezelőtt, jogos igényként fogalmazódott meg a bugaci emberekben, a „Félegyházi” út felújításának igénye. Az elmúlt években országgyűlési képviselőnkkel, Lezsák Sándorral sok-sok apró lépést tettünk meg annak érdekében, hogy megvalósulhasson a fejlesztés, amit ezúton is köszönünk. Az országos jelentőséggel bíró rendezvényeinket, turisztikai kínálatunkat, a már zajló és az előttünk álló turisztikai és gazdasági fejlesztéseinket meglovagolva, közös gondolkodásunknak, együttműködésünknek köszönhetően 2021-ben jött a jó hír, a kormány támogatja az útfelújítást. Az érintett szakasz: a „beállónál” lévő stop táblától – Bugac belterületével együtt – a pusztai leágazásnál lévő stop táblás kereszteződés felújított szakaszának kezdetéig. A projekt gazdája és bonyolítója a Magyar Közút. Az előkészítés, tervezés, közbeszerzés után március 16-án, hivatalunkban megtörtént a munkaterület átadása.

A múlt héten volt az 54-es út munkaterület-átadása, amelynek keretében megújul az 54-es út Jakabszállás és Bócsa közötti szakasza. Itt már fizikailag is megkezdődtek a munkálatok. Nekünk jó hír, hogy az 54-es út és a Bugaci út kereszteződésében lehajtósávokat építenek ki – fogalmazott a polgármester, amiről a megye honlapja számolt be.
            

Kövessen minket a Facebookon is!