Helyi hírek 2022. március 31. 13:00

Projekthét a Józsefben

Képgaléria
Projekthét a Józsefben
A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában már hagyomány, hogy az intézmény ÖKO-csoportja Happy-hét keretében hívja fel a diákok figyelmét a víz fontosságára. Március 21. és 25 között tanórai és tanórán kívüli keretek között valósították meg a projekthetet. Egész héten megtekinthető volt alsó és felső tagozatosok munkáiból összeállított rajzkiállítás. Az intézmény pedagógusai beépítették a Föld és életünk egyik legfőbb lételemét a tanórai feladatok többségébe.

Hétfőn a mintegy négyszáz, kék pólóba öltözött tanulóval és pedagógussal egy hatalmas, hullámzó tengert formáztak, ez szimbolizálta az egy közösséghez való tartozást, a „józsefesek” összetartását, valamint a víz nagyságát és erejét.

Kedden a Víz világnapja alkalmából a reggeli műsor központi témája a felszín alatti vizek fontossága volt, ezek felhasználási lehetőségeit mutatták be a 8. évfolyamos diákok.

Szerdán az alsósok a délutáni sor- és váltóversenyen arra ügyeltek, hogy a mozgásos feladatok során minél több vizet gyűjtsenek össze vagy őrizzenek meg.

Csütörtökön a könyvtárban „Így spórolunk mi!” címmel víztakarékossági praktikákat gyűjtöttek a felsősök és figyelemfelhívó plakátokat készítettek a többi diák számára. A 8. a osztályos tanulók által elkészített videóval pedig a Happy-hét egyik pályázatára neveztek.  

              

Kövessen minket a Facebookon is!