Dr. Ónodi Izabella 2022. április 7. 14:00

Hangszerbemutató zajlik a Rocktárban

Képgaléria
Hangszerbemutató zajlik a Rocktárban
Első alkalommal április 6. és 8. között rendezik meg Kiskunfélegyházán, a Rocktárban a Hangszert a kézbe elnevezésű kiállítást. Az esemény a Hangszeresek Országos Szövetségének és a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programjának összefogásaként valósulhat meg.

A háromnapos eseményt dr. Ónodi Izabella, önkormányzati képviselő, a Kiskunfélegyháza Önkormányzata Művelődési és Szociális Bizottság elnöke, a Sorsocskák – a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány elnöke, Cselőtei László, az NKA Hangfoglaló Program kollégiumának vezetője valamint Ónodi Árpád, a Rocktár vezetője nyitotta meg.

Hazánkban 2017-ben indították útjára a kezdeményezést, amelynek eddigi rendezvényein körülbelül 140 hangszert és hangtechnikai eszközt mutattak be, illetve ingyenesen próbálhattak ki a látogatók. Az indulás óta 52 alkalommal, 209 kiállítási napon, hozzávetőleg 120 ezer látogatót vonzott a sorozat. A Hangszert a kézbe program célja, hogy a fiatalok betekintést nyerhessenek a hangszeres zenélésbe, éneklésbe, vagy éppen zenetanulásba a szakemberek segítségével. A mostani, 53. alkalmon összesen hét szekcióban vehetik kézbe, szólaltathatják meg a vendégek a különböző hangszereket.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
              

Kövessen minket a Facebookon is!