Dr. Ónodi Izabella 2022. április 26. 08:00

Elismerés a közösségért kertészkedőknek

Elismerés a közösségért kertészkedőknek
A helyi összefogás szép példája bontakozik ki egy korábbi cikkünk nyomán. A kossuthvárosi Vidéki házaspárról adtunk hírt, akik az otthonuk közelében lévő városi kiserdő egy tenyérnyi darabját hívogató virágoskertté varázsolták. Jó példájuk, közösségért vállalt áldozatuk a városrész önkormányzati képviselője számára gondolatébresztő volt. Dr. Ónodi Izabella azzal a szándékkal kereste meg az aktív környezetvédő és -szépítő házaspárt, hogy a jó kezdeményezés folytatásához segítséget nyújtson.

– A körzetemben egy ideje már figyelemmel kísérem azoknak a szorgalmas és kezdeményező embereknek a tevékenységét, akik – saját kényelmükről lemondva – önként vállalják közösségi terek szépítését, környezetük rendben tartását: növényeket ültetnek, gondoznak, szabadidejükben gazolnak, locsolnak… Teszik ezt mások, az egész lakóközösség, tágabb értelemben a város örömére is. Szeretném a tudtukra adni, hogy jómagam és a városvezetés rendkívül nagyra tartja, amit tesznek – fogalmazott a képviselő asszony.



Ennek érdekében tájékozódott a körzetben felmerülő, a fenntartási feladatokat érintő lakossági igényekről, időszerű teendőkről, felvette a kapcsolatot a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályával, és felajánlotta segítő közreműködését a kapcsolattartásban. Így ígéretet kapott többek között a Radnóti és Balassa utcák kereszteződésében lévő városi véderdő területén aktuálissá vált feladatok, valamint a lakók életét megnehezítő nyárfák kérdésének szakszerű rendezésére. A Vidéki házaspár pihenőkertjének további gazdagításához új növényekkel, az itt élők és az ide látogatók tájékoztatásához pedig információs tábla kihelyezésével szeretne hozzájárulni az itt megforduló gazdag madár- és növényvilágról. Ugyancsak elültethető növényekkel járulna hozzá – a városüzemeltetési osztály támogatásával – a Petőfi-lakótelep közterületein és a kertvárosi utcák előkertjeiben önkéntesen dolgozó városszépítők munkájához. 

Kövessen minket a Facebookon is!