Helyi hírek 2022. május 15. 18:00

Hatalmas szívüket és tudásukat mutatták meg a KHSE versenyzői a szombati gálán

Képgaléria
Hatalmas szívüket és tudásukat mutatták meg a KHSE versenyzői a szombati gálán
Harmadik alkalommal rendezték meg a Félegyházi Küzdősport Gálát, amely esemény mára már nemzetközivé nőtte ki magát. A magyar harcosok mellett holland, litván, román és ukrán versenyzők is ringbe léptek.

A Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület szervezésében megvalósult programon már délelőtt elkezdődtek a mérkőzések. Ökölvívó-bemutatókkal indult a nap, a Kiskunfélegyházi Papp László Ökölvívó Akadémia és a Szegedi Boxvilág SE versenyzőinek mérkőzései már megalapozták a hangulatot a nézőtéren. Szuknai Zsuzsanna és Nagy Krisztián valamint a félegyházi Ramocsa Sándor tanítványai kiváló kezdést adtak a gálának. Ökölvívó meccsen indult a KHSE két reménysége is, Fekete Csaba és Varga Barnabás, mindketten elsőmeccses versenyzőként ebben a sportágban.

A 11:30-kor induló délutáni programokon további KHSE versenyzők mutatták be tudásukat K1 és Muay thai meccseken. Kovács Áron azonos nevű osztálytársával és barátjával küzdött, Szabó Máté, Berecz Vince és Czakó Zoltán a lajosmizsei Mizse K-1 reménységségeivel, míg Rácz Adrián túrkevei ellenfelet kapott. Nemcsok Fanni elsőként bemutató mérkőzésen mutatta meg magát és azt, hogy mekkora erő lakozik egy 10 éves hölgyben, majd a nap további részében már pontozásos meccsen láthatta a közönség a szekszárdi Balassa Nikolett ellenfeleként. Testvére, Nemcsok Lili hatvani ellenféllel küzdött, Együd Anitát a budapesti RE-GYM versenyzőjével meccselt.

A délutáni mérkőzések szünetében a Monouchi Dojo harcművészeti bemutatóját élvezhették, az esti mérkőzések előtt pedig karatemeccsekre került sor. A Kurucz László edző vezette csapatban először a 9 éves Varga-ikrek mérkőzését élvezhette a közönség, majd ringbe lépett Kurucz Máté Hunor Szanik Dániellel és Kurucz László Botond Ágoston Ádámmal.

Az esti főmérkőzésekre a hangulat már a tetőfokára hágott, a lelátókon hangosan szurkolók mind sokat tettek azért, hogy a KHSE harcosai a maximumot tudják magukból kihozni. Mák Zsombor, a nyíregyházi Gönczi Team versenyzőjével csapott össze, Kővágó Ádám már külföldi ellenféllel, a Tengu Gym Kolozsvár versenyzőjével lépett a kötelek közé. A 20 éves Kiss Laura, aki második meccsét játszotta szombaton este szintén román ellenféllel küzdött meg, amely meccs hatalmas élményként marad meg biztosan minden jelenlévő szívében. Az eddig veretlen Gujka Kármen, vagy ahogyan már harcos berkekben ismerik a Cápa ismét nem okozott csalódást. Kitartása, ereje, lélekjelenléte, tudása és szíve ismét győztes meccset eredményezett a budapesti Seishin SE harcosával szemben. Az este utolsó előtti mérkőzésén a nagy visszatérő, 26 éves Kővágó Péter mérkőzését láthatták, aki a gála előtt elmondta, hogy jó formában érzi magát, amit be is bizonyított a ringben. Remek, átgondolt, intelligens játékkal múlta felül az Újpesti Harcosok Klubjának versenyzőjét.

Az este profi főmérkőzése a Tengu Gym Kolozsvár versenyzője és a DVTK-Vita Gym harcosa között zajlott. A program 23 óra után zárt.


Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
                    

Kövessen minket a Facebookon is!