Horváth Tamás 2014. november 9. 16:17

Ahogy én látom...

Ahogy én látom...
Szokatlan aktivitással vetették magukat a képviselők a munkába, legalábbis retorikai elemekben már kezd úgy kinézni a dolog mintha tényleg valami változás indult volna el a testületi munkában.

Ugyan számomra meglepetésként hatott, hogy a jegyzőnk nyomtalanul eltűnt, helyét ideiglenesen az aljegyző vette át. Közben a sajtóból kiderült, hogy felmondását tölti, kár, hogy ezt onnan és nem a hivatal hivatalos csatornáin keresztül tudjuk meg. 

Azért pozitívumokra is leltem az ülésen, mégpedig az egyik kormánypárti képviselő tizenegynéhány év után elkezdett érdeklődni a választókörzete ügyes-bajos dolgai után. Helycserék történtek a hulladékgazdálkodási társulás jól fizető testületeiben, remélem alapvető változások lesznek ezen a téren is, mert a jelenlegi szelektív és szerves hulladékkezelés finoman szólva hagy maga után kivetnivalót. 

Az egy éve a tiltakozásom ellenére magánkézbe adott szociális otthon mosodai szolgáltatása becsődölt, most 16 milliót költünk mosógépekre, és ha nem is egészében, de visszaállítjuk az ott dolgozók létszámát. Annak idején ennek a rossz döntésnek köszönhetően családok vesztették el a megélhetésüket!

A hajléktalanszálló állagmegóvására hagytunk jóvá egy jókora összeget és a felső temető izraelita sírkertjének balesetveszély elhárítása kap forrást. Mindenszentek alkalmából többször jártam a zsidó temetőnél, tényleg nagyon veszélyes állapotban vannak a sírok. Őszintén szólva én a terület bekerítését - látogathatóságot biztosítva - tartanám elfogadható megoldásnak, mert e nélkül a most elköltött töménytelen pénz csak tűzoltásként szolgál, a valós problémát nem oldja meg.

A nap vicce az önkormányzati földek szőlőültetvény formájában való hasznosítására tett javaslat volt. A bizottsági ülésen sikerült meggyőznünk a képviselőket, hogy mondjanak le erről az eszetlenségről és ha már hasznosítunk, akkor vagy adjuk bérbe piaci alapon vagy telepítsünk erdőt erre a 17 hektárra.

Ha nem is überelte, de hasonlóan tragikomikus a vagyonvédelmi alapítvány döntéséhez kapcsolódó infó, miszerint a térfigyelőkamerákat, melyeket a lopások felderítésének érdekében helyeztek ki, ellopták, a kár 500 ezer forint. Érdemes lesz megkérdezni, hogy kinek az utasítására rakták ki beüzemelés nélkül, csupán kampányfogásként az eszközöket? 

Szavaztunk a képviselői illetményekről, volt képviselő, akit szíven üthetett a döntés, ugyanis a több bizottságban kapott feladatáért már csak egy díjazás jár innentől. Volt képviselő, aki viszont boldogan konstatálhatta a polgármester leváltásához kapcsolódó premizálás elfogadását. A városnak majd 6 milliójába fáj ez a döntés. A 100 napos szabadságmegváltás sokakban megütközést keltett, a leköszönt polgármester azon érvelése a milliói mellett, hogy ezt Ficsór Józseftől miért nem sajnálta senki, elég szánalmas volt. Ráadásul a túlórákat el sem számolta........!

Újjá alakult a közbeszerzési bizottság, ennek vitája során vált világossá, hogy ugyan két frakcióban, de egy pártban ülnek a jobboldali képviselők. A Fidesz frakcióvezetője nem tudja, hogy ki az MSZP elnöke, de azt már igen, hogy nem kaptak szerepet szerencsére a helyi közbeszerzések döntéshozatalában. Ezzel együtt bízom benne, hogy ezen túl átlátható döntések és a félegyházi vállalkozókat támogató beszerzések kapnak többséget a bizottságban.

Az ipari park két új beruházóval bővül, több tízmillió forint értékben vásároltak telket azzal a céllal, hogy a közeljövőben ipari és raktározási célú üzemeket létesítsenek ott.

Kövessen minket a Facebookon is!