Horváth Tamás 2014. december 1. 12:30

Az összefogás ereje

Az összefogás ereje
– A tél és Karácsony közeledtével minden évben megnehezül a félegyházi idős, rászoruló emberek, családok és gyermekek élete. Helyzetük javításához, terheik megkönnyítéséhez ugyan csak csekély támogatással járulhatunk hozzá, de tudjuk: minden segítség számít, s minden adomány, amit hozzájuk eljuttathatunk, a lehető legjobb helyre kerül – mondta Horváth Tamás önkormányzati képviselő, az MSZP és a Societas által több éves hagyomány nyomán idén is meghirdetett karitatív gyűjtési akció szervezője.

– Kezdeményezésünkre november 7-én indult a gyűjtés, s büszkén mondhatjuk, hogy a félegyházi magánemberek, vállalkozók és intézmények már eddig is jelentős mennyiségű adománnyal járultak hozzá törekvésünkhöz.

A szervezők ruhaneműket, gyermekjátékokat, tanszereket, édességeket, gyümölcsöket vagy tartós élelmiszereket várnak. Az adományokat karácsonyi ajándékcsomagok formájában, illetve december 2-án és december 5-én, 7:30 és 9:30 között a Béke téri piacon, ruhaosztás keretében juttatják el a rászorulókhoz, akiknek ugyanitt minden kedden és pénteken jut a jó szó mellé egy-egy bögre forró tea is.

– Évről évre nagyobb érdeklődés övezi kezdeményezésüket – fűzte hozzá az elmondottakhoz Eszik Bence, a másik szervező. – Mindig több és több adományt tudunk eljuttatni azokhoz, akiknek az év egyik legnehezebb időszaka a Karácsony környékére esik. Éppen ezért örülünk, hogy a város közössége idén is meg tudta mutatni az összefogás erejét.

A szervezők december 20-ig a Gorkij utca 2. szám alatti irodában, hétköznaponként 9 és 11 óra között várják azokat az adakozókat, akik így szeretnének hozzájárulni a rászorulók ünnepének szebbé tételéhez. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!