Bugac 2022. július 21. 10:00

Bugaci falunap hajtányozással

Bugaci falunap hajtányozással
Huszonharmadik alkalommal rendezik meg Bugacon a falunapot július 23-án, szombaton. Az eseménynek a Mendel Gáspár Közösségi Színtér és környéke ad helyet. A program családi főzőversennyel indul reggel 8 órakor, majd egész nap színes programok sora várja az érdeklődő felnőtteket és gyermekeket. Délután kulturális programok lesznek, műsort ad a Kálmán Lajos Népdalkör és Citerazenekar, koncertet ad Varga Viktor, fellép a Bugaci Tanyaszínház. A napot utcabál zárja.

A falunap keretében kézihajtányozásra is lehetőség nyílik Bugac állomás vágányain és a közeli nyílt vonali szakaszokon. Az érdeklődők üzemvezetői oktatást követően kipróbálhatják a háromkerekű történelmi kézihajtányokat, amelyek kétszemélyesek, gyermekek esetén felnőtt kíséretében használhatók. A gördülékenyebb ügymenet érdekében arra kérik az érdeklődőket, hogy érkezés előtt olvassák el a szabályzatokat a https://kecskemetikisvasut.hu/hajtanypalya/ oldalon a dokumentumok fejezetben.

A hajtányozásnak ezen a napon nincs előre meghatározott ára, de a szervezők köszönettel veszik, ha a résztvevők támogatói jegy megvásárlásával hozzájárulnak a pályafenntartás, illetve a régi járművek felújításának költségeihez. A hajtányok korlátozott száma miatt – az érdeklődők számának függvényében – várakozásra kell számítani.

                

Kövessen minket a Facebookon is!