Helyi hírek 2022. július 23. 11:00

Tárogatómuzsikával folytatódott a Béke-Tér-Zene

Képgaléria
Tárogatómuzsikával folytatódott a Béke-Tér-Zene
A Béke-Tér-Zene e heti vendége dr. Tóth Ákos volt, aki tárogatójátékával kápráztatta el ismét a közönséget.

A majdnem 40 fokos hőség sem tántorította el a zenekedvelőket, szerencsére szép számmal gyűltek össze a július 22-ei koncertre. A „színpadképen” kicsit változtattak a szervezők, hiszen a szökőkút előtt még perzselő napsütésben kellett volna a művésznek játszani, de szerencsére a Béke-tér fái és nagy zöld területei lehetőséget adtak árnyékosabb részre áthelyezni a produkciót.

Dr. Tóth Ákos a zeneszámok között érdekes információkat osztott meg a közönséggel, így megtudhattuk többek között azt is, hogy idén ünnepli születésnapját a ma is használatos modern tárogató. 125 éve, szeptember 15-én szabadalmaztatták a hangszer már finomított, könnyebben használható és szebb hangzású változatát.

Rákóczi nótákat, kuruc dalokat, klasszikus darabokat, csárdásokat, ugrósokat is hallhatott a közönség, amit nagy tapssal meg is hálált minden elhangzott dal után.


Dr. Tóth Ákos tárogatójátékát július 23-án, a XXIX. Kiskun utcai futóverseny „PETŐFI EMLÉKFUTAM”alkalmával is élvezheti a közönség, a zenei élménypontok egyikén segíti a futókat.

Z. A.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!