Bugac 2022. július 25. 17:00

Közösségi program volt a falunap Bugacon

Képgaléria
Közösségi program volt a falunap Bugacon
Együtt ünnepelt Bugac apraja-nagyja a XXIII. falunapon július 23-án, szombaton. Hagyományos pásztoréletek témával már reggeltől zajlott a családi főzőverseny, ahol bárki megmutathatta, milyen jól tudja forgatni a fakanalat, illetve, hogy a desszertről se feledkezzenek meg, a hagyományos házi sütemények is megmérettek. Az elkészült finomságokat Szabó László polgármester, Varga Viktor énekes, Földesi János, a Magyar Média Válogatott csapatkapitánya és a tavalyi győztes, Néma József kóstolta és pontozta.

A bugaci közösségre jellemzően ezen a rendezvényes is kulcsfontosságú volt a gyermekek szórakoztatása, foglalkoztatása. Többek között ugrálóvár, vízicsúszda, lufihajtogató bohóc, népi játszóudvar, kézműves foglalkozás és játszóház várta a gyermekeket. A nap folyamán lehetőség volt a fotófal előtt fényképezkedni. A csapatokba verődött fiatalok strandfocibajnokságon, lézerharcon vettek részt. Már délelőtt családias hangulat alakult ki a Mendel Gáspár Közösségi szintéren és annak környékén. A rendezvényen sétálva olyan érzése támadhatott a látogatónak, mintha egy sátras családi rendezvény közepébe csöppent volna. Az asztaloknál jókedvűen beszélgettek, a gyermekek önfeledten játszottak korosztálytól függetlenül. Délután a Kálmán Lajos Népdalkör és Citerazenekar előadása és a Bugaci Nyugdíjas Néptánccsoport bemutatójával kezdődtek a programok. Ezt követően Lui, a bűvész kápráztatta el megmagyarázhatatlan trükkjeivel a nagyérdeműt. Őt követte a főzőverseny zsűritagja, Varga Viktor, aki meghökkentő megjelenésével és egyedi hangjával a színpad elé vonzotta a résztvevőket. A hőségre való tekintettel, egy órával később, 20 órakor a nagy sikerű Bugaci Tanyaszínház előadása adta meg az est alaphangulatát. Előadásuk címe a sokat sejtető „Kultúrprojekt”. A társulat előadásaiban afféle humoros görbetükröt tart az emberek elé, esetenként pikánsan fűszerezve.

Az est zárása az elmaradhatatlan utcabál volt, amely hajnalig tartó szórakozást nyújtott azoknak, akik egy kis kikapcsolódásra vágytak.

T. L.

          

Kövessen minket a Facebookon is!