Dr. Ónodi Izabella 2022. augusztus 20. 08:00

Kenyérszentelést tartottak Selymesben

Képgaléria
Kenyérszentelést tartottak Selymesben
Kenyérszentelést tartottak a selymesi Mária-szobornál augusztus 19-én, pénteken. A Selymesért Egyesület vezetője, Molnár Tiborné Margitka kedves szavakkal üdvözölte a városrész összegyűlt lakóit, Balla László és Rosta Ferenc alpolgármestereket, dr. Ónodi Izabella és Ván Jenő önkormányzati képviselőket, dr. Tóth Ákos tárogatóművészt, valamint Hajagos Gyula atyát.

Margitka beszédében kiemelte, hogy életünk legfontosabb eleme a szeretet és az összetartozás, majd együttérzését fejezte ki az időjárás viszontagságai miatt a mezőgazdaságban tevékenykedőknek. Mint mondta, örömére szolgál, hogy immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg az államalapítás ünnepe elött a kenyérszentelést. Ez alkalommal arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy ne feledkezzenek meg az elesettek támogatásáról, a szeretteik iránti gondoskodásról, figyelemről.

Balla László köszöntőbeszédében az államalapítás ünnepének fontosságáról szólt. Kiemelte, hogy nemzetünk születésnapján emlékezzünk Szent István rendteremtő szándékára, a biztonság megszilárdításáért, a hit megőrzéséért, a jó és igazságos hatalomgyakorlásért tett fáradozásaira. Ő volt az, aki a magyar nép letelepedéséért, az államalapításért mindent megtett, a hazájáért tűzzel-vassal harcolt. Hozzátette, hogy a hétköznapi emberek munkájáért is hatalmas hálával tartozunk, akiknek szerepe van abban, hogy nemcsak ma, hanem az év minden napján friss, ropogós kenyér lehet a családok asztalán.

Az esemény dr. Tóth Ákos tárogató muzsikájával, majd közös imádsággal folytatódott. Végül a megszentelt kenyeret felszeletelték, amit a népes közönség jóízűen elfogyasztott.

V. B.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!