Program 2022. szeptember 28. 08:00

Idén is lesz Kutatók Éjszakája a Móra Gimnáziumban

Idén is lesz Kutatók Éjszakája a Móra Gimnáziumban
A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. A Móra Ferenc Gimnázium idén is megszervezi a közkedvelt programot, ami szeptember 30-án, pénteken 16 és 21 óra között látogatható – tudtuk meg dr. Kása Zsuzsannától, az intézmény igazgatójától, aki hozzátette: az egészen kicsi gyermektől a nagymamákig mindenki nagyon szereti a Kutatók Éjszakáját, kiváló családi program évről-évre.

Ahogyan korábban is, most is egy fotópályázat meghirdetésével indult az esemény, amelynek témája a fák voltak. Alsó, felső és középiskolás/felnőtt kategóriában lehetett pályázni, a műveket szeptember 22-éig várták. A fotópályázat eredményhirdetése szeptember 30-án, 20 órakor lesz az iskola udvarán. Az igazgató hangsúlyozta, minden program közül a legnépszerűbb és leglátogatottabb a szárazjeges kísérlet, amelyre regisztráció szükséges, hiszen a labor befogadóképessége korlátozott.



További programok:

16:15 Őrző-védő kutyák gyakorlati bemutatója az udvaron

17:00 és 18:30 Szárazjeges kísérletek a laborban. A programra előjelentkezés, regisztráció szükséges a www.kutatokejszakaja.hu oldalon.

17:00 és 19:00 Gimisek a tudósok bőrében

18:00 Szabóné Lantos Andrea, a kalocsai múzeum főmuzeológusának előadása az apostagi rotunda feltárásáról.

20:00 A tudomány sötét oldala, avagy kísérletek sötétben.

Mindezek mellett logikai szobával, társasjátékkal, fizikai szertár kincseivel és kísérletekkel várnak minden érdeklődőt szeretettel.

Z. A.
                     

Kövessen minket a Facebookon is!