Helyi hírek 2022. október 28. 10:00

Helyi érték lett Nagy Ferenc testnevelő tanár életműve

Képgaléria
Helyi érték lett Nagy Ferenc testnevelő tanár életműve
Megtartotta októberi ülését a félegyházi képviselő-testület. Október 27-én, csütörtökön, a napirendi pontok megtárgyalása előtt Balla László alpolgármester köszöntötte a grémium és a város nevében Nagy Ferenc testnevelő tanárt abból az alkalomból, hogy életművét a Kiskunfélegyházi Értéktár felvette a helyi értékek sorába, és egyben átadta az ezt tanúsító emléklapot is.

Az alpolgármester a kitüntetettről elmondta, hogy négy évtizedes munkássága, a női futball, a diákolimpia és az atlétika sportágak terén kifejtett magas szintű tevékenysége elismeréseként vették fel a helyi értéktárba, sportolói életművek és csúcsteljesítmények kategóriában.

Ezt követően a városi intézményekkel kapcsolatos átmeneti intézkedésekről számolt be Balla László alpolgármester. Mint elmondta, a működési költségek csökkentése érdekében az egyes intézmények nyitvatartásának korlátozása vált szükségessé, a költséghatékonyságot szolgáló egyéb intézkedések mellett. A főszabály az – fogalmazott az alpolgármester –, hogy a korlátozások idején valamennyi városi intézmény közösségi tere igénybe vehető lesz, a rezsiköltségek megtérítése mellett.

A Félegyházi Termál Parkfürdő 2023. január 1. és május 31. között zárva tart, termálvízzel temperáló fűtést tartanak fenn, 5-10 °C-on.

A sportcsarnok 2022. november 1. és 2023. április 30. között zárva tart, temperáló fűtés fenntartása mellett.

A Honvéd Sporttelepen csökkentett fűtés fog működni, meleg víz csak a meccsek időszakában lesz elérhető. A műfüves pályák világítása kizárólag a költségek fizetése mellett engedélyezett.

Az Egészségközpont megfelelő működését biztosítani kell a betegellátás zavartalan fenntartása érdekében.

A Kiskun Múzeum a fűtés bekapcsolásának szükségessé válásakor bezár. A nyitás a fűtési időszak után lehetséges, addig csak temperáló fűtés lehet az épületben. A múzeumi kollégák erre az időszakra a Móra Ferenc Művelődési Központ épületébe költöznek.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár új szárnyát lezárják, az épületben csak temperáló fűtés működhet. A könyvtár munkatársai a régi szárnyba költöznek, ott lesz elérhető a könyvkiadás is.

A Móra Ferenc Művelődési Központ esetében a padlófűtés legfeljebb 20 °C-on működhet, az épület egyéb fűtése a rendezvények során kizárólag térítés mellett történhet.

A polgármesteri hivatalban a rezsiköltségek csökkentése érdekében az igazgatási szünet kitolódik 2023. január 6-áig. Emellett az épület fűtése munkanapokon is csökkentett módon, 18 °C-on üzemel. A lifthasználat szigorú szabályok mellett, csak indokolt esetben történhet úgy a dolgozók, mind az ügyfelek körében.

A közvilágítás esetében a bekapcsolási és a kikapcsolási idő minimálisan módosulni fog, az alkonykapcsoló átállítása folyamatban van. Ez érinti a környező településeket is.

                                            

Kövessen minket a Facebookon is!