Dr. Ónodi Izabella 2022. december 2. 07:00

Dr. Ónodi Izabella: a rezsicsökkentés miatt nem fázhatnak az idősek és a gyerekek!

Képgaléria
Dr. Ónodi Izabella: a rezsicsökkentés miatt nem fázhatnak az idősek és a gyerekek!
Kaláccsal, teával és meghitt adventi hangulattal várta dr. Ónodi Izabella, a 8. számú választókörzet önkormányzati képviselője körzete lakóit december 1-jén, csütörtökön, a Bercsényi utcai Óvodában. A lakossági fórumon megjelent Balla László alpolgármester is.

Dr. Ónodi Izabella beszélt a Nádasdy utcai épület nyílászáróinak cseréjéről, ami nagyon kedvező fejlesztésnek bizonyult a mostani rezsiválságot tekintve. A képviselő hangsúlyozta: a rezsicsökkentés miatt sem fázhatnak gyerekek és idősek! Az általános tartalék terhére ennek érdekében átcsoportosításokat végeztek a költségvetésben. Elmondta, hogy több utca felújítása is megtervezett már, közötte az Apaffy és a Bessenyei utca egy része, néhány járda és útszakasz felújítása. A temető és a ravatalozó, valamint az odavezető út felújítási dokumentációi is rendelkezésre állnak. Mindenkit türelemre kért, hiszen a jelenlegi helyzet nem a fejlesztéseknek kedvez.

Balla László alpolgármester megköszönte a részvételt és megtiszteltetésnek nevezte azt, hogy a körzet lakói jelen vannak, elmondják az észrevételeiket, megfogalmazzák kéréseiket. Beszédében visszaemlékezett második ciklusuk kezdetére, 2019-re, amikor azonnal munkához kezdtek. A következő év a tervezésekről szólt, az engedélyekről, az ötletekről, a reális célok megfogalmazásáról. Majd 2021-ben kezdték meg a nagyobb volumenű beruházásokat. Ennek eredménye volt, hogy átadhatták a közelmúltban a többi között az Oskola utcai parkolót, a Pázmány utcát, a Deák Ferenc utcát vagy a Korona utcát.

Beszélt a 2023-as évet érintő főprojektekről: a Zöld város folytatásáról és a Vasas pálya átépítéséről. Hozzátette: sajnos a megnövekedett rezsiköltségek miatt (a jelenlegi 300 millió forintról 1,5 milliárd forintra nő előreláthatólag) a fejlesztési források erősen korlátozottak lesznek jövőre. Ismertette, hogy köztéri kamerák bővítése történik meg és Trafiboxok telepítésére is sor kerül jövőre. Örömének adott hangot a Móravárosi Bölcsőde megépülését illetően és a Molnártelepi út felújításának részleteiről is tájékoztatást adott. 

A beszédek után a körzetlakók kéréseket fogalmaztak meg: néhány utca egyirányúsítását, a Szoborpark alkotásainak tisztítását kérték, útfelújításokat, parkolók létesítését és a benőtt, erdős rész és bokrok ritkításának szükségességét is jelezték. A képviselő a kéréseket feljegyezte, azok megoldásáról biztosította a megjelenteket.

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton
                 

Kövessen minket a Facebookon is!