Dr. Ónodi Izabella 2023. február 23. 08:00

Üljünk a sparhelt mellé!

Üljünk a sparhelt mellé!
Meghitt, szeretetteljes kezdeményezést indított el dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő asszony a közelmúltban, „Üljünk a sparhelt mellé!” néven. Saját készítésű farsangi menüvel örvendeztette meg az Idősek Klubja tagjait, majd február 18-án, szombaton ellátogattak a Családok Átmeneti Otthonába is, ahol a farsangoló gyermekek nagy örömére 200 darab fánkot készítettek segítőivel.



Dr. Ónodi Izabella elmondta, hogy számára gyermekkori eredetű az élmény, hiszen akkor Székelyföldön a nagyszülei sparheltje mellett rengeteget beszélgettek. Meséltek, történeteket mondtak el egymásnak. Mindenki, mindig a konyhában volt, a családi találkozások helye volt, a nagy dolgok tulajdonképpen ott zajlottak. Számára ez a kép egy szívet melengető emlék, amit szeretne városunkban is meghonosítani.



Örömmel jegyezte meg, hogy szerencsére bármibe fogott valaha is Kiskunfélegyházán, azonnal segítő kezek vették őt körül. Most is így történt, hiszen Bajzák Andrea, az önkormányzati ifjúsági referense, valamint Fekete Kriszta, a Dél-100 Kft. ügyvezető asszisztense örömmel állt a megmozdulás mellé.



A Dél-100 Kft. állandó főtámogatója a városi rendezvényeknek, ezúttal az alapanyagokat, süteményt és gyümölcsöt is adtak az eseményen. Fekete Kriszta elárulta, hogy mivel a cég tulajdonosainak beállítottsága miatt soha nem kérdés a segítségnyújtás, így ezúttal is támogatták ezt a kezdeményezést.



Hozzátette: az idősek és gyermekek mellett az intézményben dolgozóknak is szerettek volna kicsit kedveskedni és munkájuk előtt tisztelegni.



Dr. Ónodi Izabellától megtudtuk, hogy bár lezárult a farsangi ünnepkör, szeretnék folytatni ezt a megkezdett szép hagyományt. Legközelebb a Tamási Izabella javára szerveződő jótékonysági sütivásáron szeretnének fánkot sütni, amely eseménynek fővédnöke is a képviselő asszony.

Z. A.

Fotók: Dr. Ónodi Izabella Facebook-oldala és Görög Anita
                     

Kövessen minket a Facebookon is!