Helyi hírek 2023. március 29. 08:00

Már zajlanak a fürdő újra nyitásának előkészületei

Már zajlanak a fürdő újra nyitásának előkészületei
– A fürdő ismételt megnyitása mindannyiunk számára örömhír. A Covid idején már hozzászoktunk, hogy hosszabb bezárások esetén hogyan készüljünk a karbantartási feladatokkal, s ez most sem volt másképp – mondta el Kelemen József fürdővezető, amikor a Félegyházi Termál Parkfürdő újranyitását megelőző teendőkről kérdeztük.

– A takarítás, festés és burkolatjavítási feladatok mellett a sportcsarnok belső tereinek festési munkáiban is segédkeztünk. Hosszabb üzemszünetre számítva, két nagyobb felújításba is belevágtunk. A beltéri úszómedence szűrőtartályait cseréljük újakra, valamint a szauna belső faburkolatát újítjuk meg.

Az elmúlt évben a rezsidíjak a többszörösükre növekedtek, amelyek közül a villanyáram díjának változása volt a legdrasztikusabb, s vezetett végül a fürdő nyitvatartásának átmeneti szüneteltetéséhez. Bár némileg csökkent a díj, mégis szükségesnek láttuk az uszodai légkezelők áramfogyasztását mérsékelni, ami a legnagyobb áramfogyasztónak számít a létesítményben. Ezt frekvenciaváltó beépítésével értük el.



Hogyan módosulnak a belépők és szolgáltatások árai, illetve a nyitvatartás?

– Az újranyitással egyidejűleg árainkat a környező fürdők áraihoz igazítottuk úgy, hogy továbbra is a környék legkedvezőbb árú fürdője maradjunk. Nálunk a szaunahasználatért továbbra sem kell külön díjat fizetni. Az éves és negyedéves bérleteket felváltja a havi bérlet, s megtartjuk a Félegyházi Kártyával rendelkezők számára a kedvezményes jegyvásárlás lehetőségét. A fürdő nyitvatartása visszatér a megszokott rendhez azzal a kivétellel, hogy csak szombatonként tartunk éjszakai fürdőt.

Milyen nyárra készülnek?

– A nyári szezon nyitását a tavalyi évhez hasonlóan a június 1-jéhez közel eső hétvégére tervezzük, s szeptemberig tart. Reméljük, hogy kellemes nyarunk lesz sok fürdőzővel, hiszen a tavalyi forgalmi adatok alapján elmondható, hogy a Félegyházi Termál Parkfürdő továbbra is a térség legkedveltebb fürdői közé tartozik.
          

Kövessen minket a Facebookon is!