Helyi hírek 2023. április 3. 12:00

Körkérdés – Medencére fel!

Körkérdés – Medencére fel!
Kikapcsolódás, pihenés, sport. Kinek ezt, kinek azt jelenti az uszoda. Abban viszont minden megkérdezett egyetért, hogy hiányzott, és várják már az újranyitást. 



Cseri Zsolt (47)
– Nagyon örülök, hogy újranyit az uszoda. Rendszeres vendége voltam eddig is, hiszen egészségügyi állapotom miatt szükségem van az úszásra. Amíg a városi uszoda zárva volt, máshol kellett megoldani az edzéseimet.




Vereb Zoltán (29)
– Egy jó sportolási, pihenési lehetőséget veszítettünk el az uszoda bezárásával. Szerintem az úszás az egyik legegészségesebb sport, hiszen átmozgatja a test minden részét. Azért is szeretem a helyi uszodát, mert közel van, és kerékpárral néhány perc alatt ott vagyok. Három éve jártam már folyamatosan úszni és szaunázni, heti két-három alkalommal. Munka után, fél 6-tól fél 8-ig tudtam menni, és ez a két óra tökéletesen elég volt. Az uszoda bezárása után havonta néhány alkalommal elmentünk másik fürdőbe. Kikapcsolódásként sokkal többet olvastam, és elkezdtem könyvtárba járni.




Kornokovics Györgyi (44)
– Testnevelő tanárként és triatlonos edzőként is üdvözlöm, hogy újra használhatjuk az uszodánkat. Sok ígéretes úszó, triatlonos sportoló felkészülése került veszélybe a szüneteltetéssel. Tanárként jelenleg is van tanítványom, akinek a továbbtanuláshoz az úszástudására is szükség lesz. Bízom benne, hogy a jövőben nem kell nélkülöznünk az úszómedencét.




Pásztory László (57)
Bár, csak tizenöt éve vagyok kiskunfélegyházi lakos, igazi lokálpatriótának érzem magam. Szerencsémre, megfordulhattam néhány szép helyen a világban. Úgy képzelem el ezt a várost és az itteni életem, mint egy igazgyöngy láncot. Ennek egyik gyöngyszeme a városi fürdő. Tragédiaként éltem meg az időszakos bezárását. Még a pesti barátaim is örömmel  és rendszeresen  jönnek, annyira megszerették az itteni lehetőségeket, különösen az éjszakai fürdőzést. Remélem, soha többé nem fenyegeti semmi ezt a fantasztikus intézményt és a programjait!

Z.A., V. B.
               

Kövessen minket a Facebookon is!