Dr. Ónodi Izabella 2023. március 30. 18:00

Húsvéti ajándékcsomagok és székely ebéd a körzetlakóknak

Képgaléria
Húsvéti ajándékcsomagok és székely ebéd a körzetlakóknak
Húsvéti ajándékcsomagokat kaptak a 8. számú választókörzet lakói dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő és a Dél-100 Kft. jóvoltából. Az ajándékcsomagokat március 29-én szállították ki a lakóknak, akik nagy örömmel fogadták az ünnepi figyelmességet.

Másnap, március 30-án, csütörtökön a Kossuthvárosban folytatódott az „Üljünk a sparhelt mellé!” program, hiszen a képviselő asszony és mára már állandósult csapata, Bajzák Andrea és Fekete Kriszta egy igazi székely ebédet készített Holló-Szabó Ferencnek.

A program korábban is azzal a céllal indult, hogy teret adhasson egy jóízű, őszinte beszélgetésnek, ahol főzés közben fontos dolgokat is megvitatnak a résztvevők. Így történt ez most is, jókedvű délelőttnek lehettünk tanúi az esemény által, ahol hasznos információk hangzottak el és sokat tanultunk a hagyományos székely finomságok elkészítésének módjáról is.

Dr. Ónodi Izabella csorbalevest készített lestyánnal, kézzel készített húsgombóccal, zöldséggel gazdagon, második félének pedig csomborral fűszerezett lucskos káposztát kóstolhattak a résztvevők.

Holló-Szabó Ferenc kérdésünkre elárulta, hogy örömmel adott helyet a saját konyhájában az eseménynek, hiszen maga is nagyon szeret főzni, így sokat tanult a délelőtt folyamán. Ferenc a délelőtt folyamán körbekalauzolt mindenkit szépen gondozott kertjében és megismerhettük az állatait is: a tyúkokat, papagájokat és három tacskó kutyáját.

Az ebéd alapanyagait a Dél-100 Kft. nyújtotta.

Z. A.  

Fotó: Horváth Károly 
                

Kövessen minket a Facebookon is!