Dr. Ónodi Izabella 2023. április 4. 09:00

Lezárult a Tamási Izabella javára szervezett jótékonysági akció

Képgaléria
Lezárult a Tamási Izabella javára szervezett jótékonysági akció
A kis Tamási Izabella családjának több mint 6 millió forint gyűlt össze a példátlan összefogásnak köszönhetően. Március 31-én befejeződött a gyűjtés a kislány számára, de a jótékony akcióknak nincs vége városunkban.

Március 31-én, pénteken a kihelyezett perselyek tartalmát is átadták a szervezők Tamási Izabella családjának. Az eseményen a szervezők, Bajzák Andrea, az önkormányzat ifjúsági referense, Kovácsné Nagypál Anita, a Tourinform iroda munkatársa, valamint Bajzák-Csikós Ágnes állandó segítő, a Torony ABC vezetője és Szabó János, a Kiskunfélegyházi Motorsport Egyesület elnöke voltak jelen. A nagyszabású összefogás során több mint 6 millió forintot gyűjtöttek a kislány családjának.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a becsületkasszás sütivásár mellett a városban kihelyezett perselyek és számos – városhatáron kívüli – rendezvény segítette a gyűjtés sikerét. A Matkói Szabadidő Sportklub elnöke, Török Tibor Zsolt által felajánlott és a magyar labdarúgó-válogatott által dedikált focilabda árveréséből befolyt 100 ezer, a kecskeméti Plazma Center jóvoltából csaknem 430 ezer, a Krupa-Tóth Nikolett tetováló szalonjában rendezett jótékonysági nap keretében több mint 200 ezer, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény dolgozói körében rendezett gyűjtésből majdnem 130 ezer forint gyűlt össze. Antal Ágnes 1250 kilogramm kupakot adott le a Izabella javára, ennek az ára meghaladja a 96 ezer forintot. Farkas-Almádi Angéla körmös és Szűcs Barbara fodrász is gyűjtést szervezett szalonjában, és az édesanya egykori közgés tanárai, osztálytársai is adakoztak. Támogatás érkezett továbbá a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Közhasznú Emlékalapítványtól, a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítványtól, valamint a Sorsocskák Alapítványtól is. A Paintball és Airsoft Kiskunfélegyháza, valamint Kiskunfélegyházi Motorsport Egyesület is rendezvényen gyűjtött pénzzel segítette az akciót és a Fülöpjakabiak is sütivásárral igyekeztek növelni a bevételt. Utóbbi gyűjtés fő szervezői a Bódi, a Rigó valamint a Kürtösi család voltak. Segítség érkezett Fülöpjakabon kívül még Kunszállásról, Kiskunfélegyházáról illetve Tiszaalpárról. Az összefogás ereje pontosan 888 410 forintot jelentett a Tamási család számára.

– A segítség nem lehetőség, pénz vagy idő kérdése, hanem egy döntésé. (…) Mindenkire nagyon büszke vagyok, aki bármilyen módon támogatta a gyűjtést, és hálás szívvel gondolok rájuk. Hiszem, hogy bármekkora összeggel is járultunk hozzá, emberileg ezerszeresen gazdagabbak lettünk – mondta Bódiné Rigó Dóra, szervező.

Bajzák Andrea végezetül elárulta, hogy a városunkban évek óta jelen lévő jótékony akcióknak nincs vége, hamarosan újabb részletekkel jelentkezünk.

Z. A.


Fotó: Fantoly Márton
              

Kövessen minket a Facebookon is!