Helyi hírek 2023. április 12. 15:00

Családja körében köszöntötték fel Papp Jánosnét 95. születésnapján

Képgaléria
Családja körében köszöntötték fel Papp Jánosnét 95. születésnapján
Papp Jánosné Marika nénit április 12-én, 95. születésnapja alkalmából Balla László alpolgármester köszöntötte a városvezetés képviseletében. A hölgyet szép virágcsokorral és Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott emléklappal ajándékozta meg az alpolgármester.

Marika néni és családja sültestállal és finom aprósüteményekkel várta a köszöntésre érkező vendégeket. A közös beszélgetés során kiderült a szépkorú hölgyről, hogy bár a fizikai állapota nem mindig kielégítő, – a térdeinek gyengeségére panaszkodott, valamint szemeit is többször műtötték – szívesen részt vesz a családja mindennapjaiban. Legkedvesebb szórakozása a televíziózás, azonban a legnagyobb kincs az életében a gyermekei, hét unokája, tizenegy dédunokája és két ükunokája. Sajnálja, hogy csak ritkán tudnak mindannyian összejönni, de többen vidéken és külföldön élnek.

Gulyás Mária 1928. április 12-én, Kiskunfélegyházán szegény családba született. Édesapja Gulyás János téesztag volt, édesanyja, Tóth Mária nevelte a gyermekeket. 1949. január 8-án férjhez ment Papp Jánoshoz, aki a Fővárosi Kertészetben dolgozott. Három gyermekük született: János, Mária és Gizella. Marika néni a Kecskeméti Konzervgyárban dolgozott, majd később a Kiskunfélegyházi Műanyaggyárban. Innen ment nyugdíjba 1983-ban. Azóta elveszítette fiát és férjét. Lányai felváltva gondoskodnak róla.

V. B.
                            
Fotó: Fantoly Márton
                  

Kövessen minket a Facebookon is!