Program 2023. június 7. 14:00

Kultúrsarok – Kalandos kézműves táborok

Kultúrsarok – Kalandos kézműves táborok
Idén is várják az általános iskolás gyermekeket a Móra Ferenc Művelődési Központ tematikus kézműves táborai, melyek hasznos és pihentető kikapcsolódást szeretnének nyújtani a nyári időszakban.

Borítókép: archív – 2022

A gyermekek legnagyobb örömére elérkezett a nyár és a vakáció időszaka, a kalandok és a pihenés ideje. A korlátlan idő azonban gyorsan szürkévé válhat, ha a négy fal között kell eltölteni a nyári szünetet. Erre a problémára szeretnének egy alternatív megoldást kínálni a művelődési központ kézműves táborai, amelyek három különböző tematikában várják a 6-12 éves korosztályt.

A mesék szerelmeseinek „Túl az Óperencián” címmel indul mesés tábor, ahol a mozgásos kikapcsolódás mellett a rajzfilmekből ismert, vagy általuk ihletett ötletes tárgyakat is készíthetnek a gyermekek. A hetet egy nagy közös kaland zárja le, ahol az ifjú lovagok és hercegnők megmutathatják ügyességüket és kimeríthetetlen tudásukat a mesék témakörében. Mindazok számára, akik örömüket lelik a tárgyak készítésében vagy szeretnék kipróbálni magukat ezermesterként, érdekes élményeket tartogat a „Do It Yourself” játékos barkácstábor. Ennek során a gyermekek játékos módon készíthetnek és javíthatnak meg tárgyakat, felfedezhetik az ebben rejlő örömteli pillanatokat, és megtanulhatják, hogy kreativitással és talpraesettséggel bármilyen probléma megoldható. A hősök és az alkotók mellett az izgő-mozgó gyerekekről sem feledkeztek el a művelődési központban. A János vitéz néptánc- és kézműves tábor keretében a táborozók megismerkedhetnek a néptánc szépségével, részt vehetnek vicces népi játékokban és különleges népi kézműves technikákat próbálhatnak ki. A tábor célja, hogy aktív kikapcsolódás mellett megmutassa a magyar kultúra szépségét és sokszínűségét.

A táborokról további információ kérhető Fekete Krisztiánnál, a 76/466-843-as telefonszámon vagy személyesen a művelődési központ információs pultjában.

A táborok időpontjai:

„Túl az Óperencián” mesés tábor: Június 26. – június 30. és július 10. – július 14.

„Do it Yourself” barkács tábor: Július 3. – július 7.

János vitéz néptánc tábor: Július 17. – július 21.
                       

Kövessen minket a Facebookon is!