Helyi hírek 2023. június 15. 10:00

Biztonsági öv témában gyermekrajzok kiállítása nyílt a könyvtárban

Képgaléria
Biztonsági öv témában gyermekrajzok kiállítása nyílt a könyvtárban
A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. februárjában rajzpályázatot hirdetett, amelynek eredményhirdetése megtörtént. Fekete-Setény Tamara rendőr zászlós, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársa a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban tartott ünnepélyes átadáson elmondta, hogy az idei év témája a biztonsági öv helyes vagy éppen helytelen használata volt.

A rendőr zászlós hangsúlyozta, hogy nagyon fontosnak tartják, hogy minél kisebb korban tudatosítsák a
gyermekekben, hogy hogyan kell helyesen használni ezeket a biztonsági eszközöket, illetve, hogy a közlekedésben hogyan tudnak a gyerekek szabályosan részt venni.

Kiskunfélegyházáról két diák rajza végzett dobogós helyen, amelynek díjátadása is megtörtént a könyvtárban. Barna Hanna, a Kossuthvárosi Óvodából, az óvodai korcsoport harmadik helyezettje, Fekete Csilla, a Dózsa György Általános Iskola tanulója, az alsós korcsoport első helyezettje lett.

Fekete-Setény Tamara hozzátette: az elkészült alkotások nagyon sok szempontból közelítették meg a témát és nagyon örömükre szolgál, hogy Kiskunfélegyháza illetékességi területéről nagyon sok rajz érkezett. A nagyszámú, szépséges alkotást most kiállították a Petőfi Sándor Városi Könyvtár kölcsönzői terében, amely tárlat június 23-áig látogatható.

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton 
                

Kövessen minket a Facebookon is!