Dr. Ónodi Izabella 2023. augusztus 10. 18:30

Motorozott a FONO és az Idősek Nappali Otthona

Képgaléria
Motorozott a FONO és az Idősek Nappali Otthona
A IX. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó első napján, augusztus 10-én, csütörtökön délután helyi vendégekkel is megtelt a Parkerdő. A Fogyatékos Személyek Nappali Intézményéből és az Idősek Nappali Otthonából érkeztek vállalkozó kedvűek, akik elég bátorságot éreztek magukban, hogy az oldalkocsis motorozást is kipróbálják.

Dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő, az esemény szervezője elmondta, hogy korábban is volt már erre példa, hogy a FONO-ból érkezetteknek szerveztek motoroztatást. Idén Magyariné Tóth Erika intézményvezetővel történt egyeztetés után, körülbelül 30 főt fogadtak a parkerdei nagytisztáson. Délután 3 órakor érkeztek a vendégek, akik azonnal motorozással kezdtek. A délután folyamán Rátkai Zsuzsanna varázsbőröndjéből kézműves kellékek és mesés képek kerültek elő, bekapcsolódhattak az alkotásba a megjelentek. Fekete Kriszta a Dél-100 Kft. képviseletében sós és édes süteményekkel tette még komfortosabbá a délutánt.

Faltum Kristóf, a FONO csoportvezetője elmondta, hogy nagyon örültek a megkeresésnek, szívesen vesznek részt ilyen remek programokon. Önkéntes alapon toborozták a résztvevőket a gondozottak közül, akiket családjuk is elkísért a jókedvű délutánra.

Dr. Ónodi Izabella hangsúlyozta, hogy mindamellett hogy külföldi vendégekkel telik meg az erdő, nagyon fontos számukra, hogy a helyiek is élvezhessék a rendezvényt. Ezért szervezték meg ezt a találkozót, amelynek reményeik szerint évről-évre lesz folytatása. A jókedvű délutánt egy finom lecsós vacsorával zárják, aminek az elkészítését Balogh Máté sörfőző mester vállalta magára, és amit hálásan köszönnek neki.

Z. A.
             

Kövessen minket a Facebookon is!