Helyi hírek 2023. szeptember 10. 18:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei
Évközi 23. vasárnap – 2023. szeptember 10.

1. A Mária-napok keretében hétfőn a 18 órai szentmisén szolgáltatják ki a betegek kenetét, feliratkozni a sekrestyében vagy a plébániahivatalban lehet.

2. Szeptember 12-én, kedden, Szűz Mária Szent Nevének emléknapján Bese Gergő atya mutatja be az esti szentmisét, majd tart előadást a templomban.

3. Szeptember 13-án, szerdán Fatimai napot tartanak, déli 12 órakor ünnepi szentmisét mutatnak be a Fatimai Szűz tiszteletére. Előtte fél 12-től a rózsafüzért imádkozzák a családokért és az egyházközségért. A Mária Tisztelők Köre ezen a napon 18 órára várja a testvéreket közös imádságra a Mártírok u. 7. szám alá, Lugosi Lászlónénál a földszinten.

4. Szeptember 14-én, csütörtökön 18 órakor gitáros szentmise, majd gitáros szentségimádás lesz a templomban.

5. Szeptember 15-én, pénteken lesz a Kálvária búcsúja 17 órakor, ünnepi szónok Ft. Tompa Szabolcs újmisés, jánoshalmi káplán atya lesz. Aznap a 18 órai szentmise elmarad. (Rossz idő esetén a templomban lesz a szentmise.)

6. Ősszel az Óplébánián új csoportok indulnak, amelyekre várják a jelentkezéseket. Bérmálkozásra felkészítő csoport; Szentségekre felkészítés felnőtteknek; Hajnalcsillag Junior Csoport (3. o – 6. osztály) Részletes információt a plébánia irodáján, az atyáknál és a hirdetőtáblán, valamint jelentkezési lapokat a templomi hátsó asztalon találnak a testvérek.

7. A Bibliaórák a Mária-napok után indulnak, az első óra ebben a tanévben szeptember 18-án, hétfőn 17.30-kor lesz a közösségi házban.

8. Szeptember 24-én, vasárnap terményhálaadást tartanak. Kérik, hogy akik szeretnének gyümölccsel, zöldséggel, befőttel vagy más terménnyel hozzájárulni az ünnephez, előtte napokban vigyék be a plébániára vagy a sekrestyébe, hogy elő tudják készíteni az ünnepre. Előre is hálásan köszönik a felajánlásokat.
             

Kövessen minket a Facebookon is!