Dr. Ónodi Izabella 2023. szeptember 29. 20:40

Időseit köszöntötte Kiskunfélegyháza

Képgaléria
Időseit köszöntötte Kiskunfélegyháza
Az Idősek Világnapja alkalmából ünnepelték a szépkorúakat a Móra Ferenc Művelődési Központban szeptember 29-én, délután.

A megjelenteket Kovács-Csonka Szilvia, a művelődési központ igazgatója köszöntötte, köztük dr. Ónodi Izabellát, a Művelődési és Szociális Bizottság elnökét, a megjelent intézményvezetőket és a nyugdíjas klubok tagjait.

Dr. Ónodi Izabella beszédében Ferenc pápa szavait idézte: „Az idősek és a nagyszülők imái ajándékok (…) A bölcsesség nagy lendületet ad az egész társadalomnak: mindenekelőtt azoknak, akik túlságosan elfoglaltak vagy túlságosan szétszórtak.” Hozzátette: Ferenc pápa szavai újra és újra megtanítják nekünk, hogy a kincs ott van a szemünk előtt. A tapasztalatból származó tudás kincse, amelyet őseinktől kapunk, pótolhatatlan és megismételhetetlen. Ahogyan a Szentatya is figyelmeztet, álljunk meg a rohanásban, csendesedjünk el és figyeljünk azokra, akiknek jelenünket köszönhetjük! Kívánom, hogy tudjunk erőt meríteni történeteikből, példát kitartásukból és melegséget szeretetükből. Kívánom, hogy gyermekeinket úgy neveljük, hogy tisztelettel, csodálattal forduljanak a szépkorúak irányába, így ők is megkaphatják a megérdemelt figyelmet és gondoskodást. Szüleink, nagyszüleink az életünk kezdete óta gondoskodnak rólunk. Iránytűt adnak a kezünkbe, hogy mindig tudjuk a helyes, követendő utat. Mi gyermekek, unokák akkor adjuk nekik a legnagyobb ajándékot, ha rohanó életünkben megállunk, és a legértékesebből, az időnkből ajándékozunk nekik. Biztos vagyok benne, hogy csak ebben az édes szimbiózisban élhetjük az életünket a legnagyobb harmóniában – fogalmazott dr. Ónodi Izabella.

A folytatásban Huszár Györgyné prózával készült a megjelenteknek, majd Karda Beáta énekesnőt szólították a színpadra, aki a mindenki által ismert, örökzöld slágereivel teremtett kiváló hangulatot a megjelentek körében.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
                 

Kövessen minket a Facebookon is!