Helyi hírek 2023. november 22. 17:00

A Zöldmező-lakótelepen tartotta első fórumát Szabó József

Képgaléria
A Zöldmező-lakótelepen tartotta első fórumát Szabó József
Lakossági fórumra várta az érdeklődőket Szabó József, a 6-os számú választókörzet önkormányzati képviselője, november 21-én, kedden a Zöldmező-lakótelepen. Az eseményen megjelent Csányi József polgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, Juhász László a Városüzemeltetési Osztály vezetője és Vakulya László, a Mezei Őrszolgálat vezetője.

Csányi József polgármester arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy egy országos fejlesztés keretében várhatóan a 451-es számú út teljeskörű rekonstrukciójára sor kerülhet Szentestől a haleszi leágazásig. Ennek tervei elkészültek, jelenleg engedélyezés alatt állnak. Az elképzelések szerint a beruházás részeként a veszélyesebb csomópontokban – így a Csanyi útnál is – körforgalom létesül, és egy kerékpárút tervei is elkészültek a Tesco körforgalomtól egészen Gátérig.

A városi beruházások tekintetében a polgármester beszámolt arról, hogy ősszel megkezdődött a terveztetése, jövőre pedig reményeik szerint meg is épül a Csanyi út közlekedését megkönnyítő kerékpárút. A térséget érintő dűlőutak kapcsán elmondta, hogy a mezőőrséggel közösen folyamatosan ellenőrzik azok állapotát és minden évben jelentős összeget költ az önkormányzat a karbantartásukra.

A városi fejlesztéseket számba véve Csányi József szót ejtett a közelmúltban megépült Móravárosi bölcsődéről, ami nyitása óta teljes létszámmal, 28 fővel üzemel. Az eredmények közé sorolta a piac és környékének megújítását, parkolók létesítését is, amelyek számottevően könnyítettek a belváros parkolási problémáin. Részletek hangoztak el a Zöld város projekt Körpatika és Kossuth ABC közötti utcaszakasz mindkét oldalát érintő folytatásáról, valamint a Vasas-pálya rekonstrukciójáról is. Ezek a közeljövő feladatai. A Felsőtemetőben az út rendbetétele megtörtént, itt a következő lépés a ravatalozó régóta aktuális felújítása lesz.

A lakossági kérések, kérdések között felmerült többek között a vadkárok kivizsgálásának lehetősége, elhangoztak útfelújítási javaslatok, a Zöldmező-lakótelep vonalán pedig a buszjárat sűrítésének igényét jelezték a lakók.

Az illetékesek a problémákat feljegyezték, és biztosították a megjelenteket azok kivizsgálásáról, valamint – amennyiben erre lehetőség van – megoldásukról.

A hulladékszállítással kapcsolatban felmerült problémákkal kapcsolatban elhangzott: jelezzék azokat haladéktalanul a hivatal felé, szükség esetén gépjárműrendszám megjelölése mellett.

Az eseményen a Gondosóra-programról is tájékoztatást kaphattak az érdeklődők és regisztrációra is lehetőség nyílt.
          
Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton 
          

Kövessen minket a Facebookon is!