Helyi hírek 2023. december 3. 14:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Advent első vasárnapja – 2023. december 3.

1. A hét ünnepei: szerdán Szent Miklós püspök emléknapja, pénteken pedig a boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának főünnepe lesz.

2. Hétfőn este fél 6-kor Bibliaóra lesz a közösségi házban.

3. Hálásan köszönik mindazoknak a segítségét, akik a pénteki adventi koszorúkészítést előkészítették, segítettek a lebonyolításban. Köszönet a szülőknek és a gyermekeknek!

4. Az adventi szent időben a rorate (hajnali) szentmisék 6 órakor kezdődnek, az irgalmasság rózsafüzérét az Oltáriszentség előtt a szentmisék után fogják elimádkozni. A szentmisék alatt lesz gyónási lehetőség. Reggel 7 órakor adventben nem lesz szentmise, este 6 órakor továbbra is tartanak szentmisét.

5. ADVENTI PROGRAMOK: Advent 2. vasárnapján az este 6 órai szentmisében Szent Miklós püspököt köszöntik, a 3. vasárnapon (mivel szent Miklós a pálinkafőzők védőszentje is) az este 6 órai szentmisében pálinkaszentelést tartanak, majd a 4. vasárnapon a templom betlehemét áldják meg. Az adventi lelkigyakorlat december 7-e és 9-e között lesz a 18 órai szentmisékben, a lelkigyakorlatot Ft. Seffer Attila kiskunhalasi plébános vezeti.

6. A karitász csoport karácsonyra továbbra is tartós élelmiszert gyűjt a szegények megsegítésére a templomban és a plébánián, december 10-éig. Hálásan köszönik a jó szándékú testvérek eddigi adományait.

7. A templom karácsonyi díszítésére a középső perselybe gyűjtenek, illetve idén is elindítják a „Fogadj örökbe egy karácsonyfát!” akciót. Szeretettel hívják a családokat, közösségeket, baráti társaságokat, hogy támogassák a templom karácsonyi dekorációját egy-egy karácsonyfa árával, jelképes örökbefogadásával. Részletek a plébánia irodáján.

8. A templom karácsonyi nagytakarítása december 16-án, szombaton délelőtt lesz. Kérik a testvérek segítségét.
                   

Kövessen minket a Facebookon is!