Dr. Ónodi Izabella 2024. január 26. 15:00

Mozizott a Göllesz és a FONO

Képgaléria
Mozizott a Göllesz és a FONO
A Petőfi Moziba látogattak a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulói, valamint a Fogyatékos Személyek Nappali Intézményének ellátottjai január 26-án, pénteken. A jó hangulatú filmvetítés a Sorsocskák Alapítvány, a Dél-100 Kft. és a Petőfi Mozi vezetősége jóvoltából jöhetett létre.

Dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő asszony, a Sorsocskák Alapítvány elnöke elmondta, hogy korábban már szerveztek nagy sikerrel mozilátogatást, ezt szerették volna megismételni. Természetesen az említett intézményvezetőkkel konzultálva megkezdődött a szervezés, amely során – ahogyan más alkalmakkor is – a Dél-100 Kft., és annak képviselője, Fekete Krisztina azonnal az ügy mellé állt. A későbbiekben a Petőfi Mozi vezetőjének, Reményi Richárdnak nagyvonalú ajánlata is segített az eseményt megvalósítani.

A szervezés eredményeképpen 60 fiatal láthatta pénteken délelőtt a Lassie című filmet, amihez mindenkinek járt popcorn és üdítő.  Megtudtuk, hogy az intézmények részéről nagy készülődés előzte meg a látogatást, hiszen például előző nap a Göllesz intézményből elsétáltak a mozi épületéig, tesztelve, hogy mennyi idő szükséges az út megtételéhez. A fiatatok izgatottan készültek az eseményre, egymást oktatták, jó tanácsokkal látták el, hogy hogyan kell a moziban viselkedni. A mozilátogatás többeknek nem mindennapos élmény. A megjelentek között volt olyan 18 éves fiatal, aki életében először most találkozott ezzel a szórakozási formával.

Dr. Ónodi Izabella és Fekete Krisztina elárulták, hogy a következő eseményük a városi nyugdíjas klubokkal és Samu Mónika népi ékszerkészítővel egy gyöngyfűző program lesz sok beszélgetéssel, egymás megismerésével és természetesen szebbnél-szebb gyöngyös ékszerek fűzésével.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
               

Kövessen minket a Facebookon is!