Helyi hírek 2014. december 16. 12:20 Forrás: hirosveny.hu

Meg akarták verni a kecskeméti ügyészt

Meg akarták verni a kecskeméti ügyészt
Aki ismeri Benczúr Csaba ügyészt, jól tudja, a légynek sem tudna ártani. Nem így vélte azonban egy fővárosi férfi, aki ügyészkorcsnak nevezte és el akarta nyomni őt, mint a csikket.









A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség közösség tagja elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy 40 éves budapesti férfi ellen, aki 2014. október 3-án e-mailben bántalmazással fenyegetett meg egy ügyészként dolgozó, de regényeket is író kecskeméti férfit a kecskeméti holokausztról írt műve miatt - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség, amely nem nevesítette Benczúr Csabát.

Azt írják: az ügyészként dolgozó kecskeméti férfi dokumentumregényt írt a kecskeméti holokauszt történetéről. A regény második kiadása 2014. szeptemberében jelent meg, majd 2014. október 1. napján egy internetes portálon cikk is megjelent a műről.

A cikk tartalmazta azt is, hogy a kecskeméti végzős gimnazisták még az ősszel megkapják a regényt, és a szerző előadásokat is tart az iskolákban. A 40 éves budapesti vádlott az interneten olvasott a dokumentumregényről és 2014. október 3-án, hajnali 4 óra 58 perckor a sértett magán e-mail címére egy fenyegető levelet küldött. A regény szerzője a fenyegető üzenetet a kecskeméti lakásán olvasta el.

A levélben a vádlott a zsidósághoz való vélt tartozása miatt szidalmazta és bántalmazással fenyegette a sértettet. Levelével arra akarta kényszeríteni, hogy a dokumentumregényével kapcsolatos tevékenységét hagyja abba. A fenyegetés nem járt eredménnyel. A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség kényszerítéssel elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettének kísérletével vádolja. Ezt a bűncselekményt a törvény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

Arról nem szól a fáma, hogy az ismeretlen fővárosi férfinek miként sikerült megszereznie Benczúr privát e-mail címét, amelyre a mocskolódó, durva, fenyegető levelét elküldte.

 

Kövessen minket a Facebookon is!