Helyi hírek 2024. június 1. 14:00

Nyarat köszöntöttek a fúvósok

Képgaléria
Nyarat köszöntöttek a fúvósok
Hagyományos Nyárköszöntő Hangversenyére várta az érdeklődőket a Kiskunfélegyházi Koncert- és Ifjúsági Fúvószenekar május 31-én este a Constantinum Sportcentrumban. Az esemény egyben a XIV. Országos Mélyrézfúvós Verseny nyitóhangversenye is volt.

A megjelenteket Vargáné Rácz Judit, a koncert háziasszonya köszöntötte, külön kiemelte a verseny zsűrijének elnökét, dr. Gyivicsán György harsonaművészt, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docensét, valamint a zsűri további tagjait, Nagy Zsolt tubaművészt és Szabó Sándor harsonaművészt. Köszöntötte Pálfi Tamást, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatóját és Csányi Józsefet, városunk polgármesterét.

Csányi József polgármester a koncertet megnyitó beszédében örömének adott hangot a nagyszámú közönség láttán. A nyár köszöntése kapcsán a szünidőről ejtett szót, amely már mind a diákok, mind a tanárok számára is némi pihenést nyújt. A pedagógusokról is beszélt, akiket a városban aznap délután ünnepeltek és adták át számukra a kitüntetéseket. A Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar műsora mindig magas szintű volt véleménye szerint, bármilyen magasra is helyeztük a lécet koncertjükkel kapcsolatban. Az estéhez jó szórakozást, a versenyzőknek szép eredményeket kívánt.

A hangversenyt az Ifjúsági Fúvószenekar kezdte Soren Hildgaard: Marche Americana, Hans Zimmer: Egyiptom hercege, Quincy Jones Masato Myokoin: Soul Bossanova című darabjaival, majd az első rész záródarabja következett, amely a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar előadásában szólalt meg. Johan de Meij: T-Bone Concerto című művének szólistája dr. Gyivicsán György harsonaművész volt. A körülbelül húsz perces mű minden pillanata igazi zenei különlegesség volt, amelynek végén a közönség szűnni nem akaró tapssal fejezte ki tetszését.

A harsonaművész a második részben is szólót játszott, akkor Arthur Pryor E. M. Pearson: Blue Bells Scotland című darabjában. Az említett művek mellett a repertoár Alfred Reed, Michael KamenPaul Lavender és Terry Kenny műveket is tartalmazott, de elhangzott az est folyamán Michael Jackson – Paul Lavender: Thriller-je is.

Z. A.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!