Helyi hírek 2024. június 6. 08:00

Városszépítő beruházások több helyszínen

Városszépítő beruházások több helyszínen
Folyamatosan zajlanak a ravatalozó újjáépítése miatt szükséges bontási munkák a Felsőtemetőben. A projekt megvalósítása során átépítik, bővítik és korszerűsítik az épületet és új arculatot kap a búcsúztató környezete is. Lesz kulturált mosdóhelyiség, szabadtéri árnyékoló, és harangtorony is épül. A minden igényt kielégítő új létesítmény átadásáig a szertartásokat a május elejétől működő ideiglenes ravatalozónál tartják.

Borítókép és további fotók: Fantoly Márton

Folyik a nyomvonal kitűzése






Tükörszedéssel, tömörítéssel és nyomvonalkitűzéssel kezdte meg a kivitelező a Csanyi úti kerékpárút építésével összefüggő munkálatokat, amit a földműépítés követ majd.



A beruházás során mintegy 1300 méter hosszúságban épül meg az egyoldali, kétirányú, 2,3 méter széles aszfaltburkolatú kerékpárút, amely a Csanyi út mentén a Szentesi úttól a meglévő vasúti átjáróig teremti meg a kényelmes és biztonságos közlekedés feltételeit.

Elkészültek a parkolók, épül a szegély





Elbontották és térkővel építették újjá a
játszótér melletti parkolókat és járdát a Dózsa György utcán, valamint a csapadékcsatorna-építés is a végéhez közeledik. A felújítással érintett 418 méteres szakaszon folyamatos a régi szegélyek bontása, és ezzel párhuzamosan az új szegélyek építése.



A város legszélesebb, mintegy 8 méter szélességű útjának a Kossuth utca felőli szakasza újul meg a jelenlegi projektben egészen a Bartók Béla utcai kereszteződésig. A meglévő út felújítása mellett az érintett szakasz két végpontján új, méretezett pályaszerkezet épül kiemelt szegéllyel, térkőburkolatot kapnak a kapubejárók, továbbá zártrendszerű csapadékvíz-elvezető rendszer és új víznyelő aknák is létesülnek.  

Sétány épül, város szépül



Ütemezetten zajlik A belváros tovább szépül Félegyházán című projekt kivitelezése a Kossuth utcán. Mint ismert, a beruházás a Dózsa György utca és Attila utca közötti, illetve a Kossuth Lajos utca átellenes oldalán az Ady Endre utca és Batthyány utca közötti szakasz közterületeinek megújítását érinti, és a tervek szerint jövő márciusig el is készül.



A déli nyomvonalon – ami a Körpatika oldala – a kitűzések, tükörszedés, tömörítés mellett a fagyvédő réteg, burkolatalap, továbbá szegélykő és csapadékcsatorna-építés, valamint védőcső elhelyezése történik jelenleg. Az északi nyomvonalon ezzel párhuzamosan folynak a bontási munkák.

Hiány- és hibamentes beruházás



Május 14-én megtörtént a Horváth Zoltán utcai beruházás műszaki átadás-átvétele, a projekt hiány- és hibamentesen lezárult. A projekt magában foglalta a 111 méter hosszúságú útszakaszon a meglévő aszfaltburkolat megerősítése mellett a szintbeli csatlakozások biztosítását, a társasházak előtti 11 parkolóhely és a járdaszakasz új betonkőburkolattal történő rekonstrukcióját, továbbá a meglévő garázsbejárók helyreállítását is.
                              
T. T. 
                        

Kövessen minket a Facebookon is!