Program 2024. június 4. 08:00

Könyvek Klubja: A tengerjáró Szindbád utazásai

Könyvek Klubja: A tengerjáró Szindbád utazásai
Az ismeretlen szerzőtől származó, szinte minden nyelvre lefordított Az Ezeregyéjszaka meséi közül A tengerjáró Szindbád utazásai című írást dr. Szabó Imre filozófus ismerteti a Könyvek Klubja következő alkalmán, június 4-én, kedden 16:30-tól. Az eseményre a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban kerül sor, és minden érdeklődő számára nyitott, bárki bekapcsolódhat a klub programjába.

Az Ezeregyéjszaka meséi, a világirodalom egyik legvarázslatosabb gyűjteménye, ami rengeteg izgalmas történetet tartalmaz. Ebből kiemelkedik a tengerjáró Szindbád kalandjainak sorozata, ami generációkat bűvölt el gazdag képzeletével és lenyűgöző eseményeivel.

Szindbád, a mesebeli tengerész, összesen hét utazást tett meg, amelyek során számos veszéllyel és csodával találkozott. Kalandjai messzi tájakra vezettek: szigeteket fedezett fel, szörnyekkel küzdött meg és olyan kincseket talált, amik csak a legmerészebb álmokban léteznek. Egyik utazása során Szindbád hajótörést szenvedett, de végül egy hatalmas hal hátán sikerült megmenekülnie. Egy másik utazás alkalmával egy óriási madár, a Rokh fészkében találta magát, ahonnan bravúros módon menekült meg. A különböző kalandok során felbecsülhetetlen értékű kincseket gyűjtött, amikkel hazatérve nemcsak saját magát, hanem Bagdad városát is gazdagította.

Szindbád történetei nemcsak a képzeletet ragadták meg, hanem a valós tengerészeti felfedezések iránti vágyat is felkeltik. Meséit megismerve az olvasók bepillantást nyerhettek az ókori világ tengerészeinek életébe és kalandjaiba, miközben a történetek tanulságai és bölcsességei a mindennapi életben is értékes útmutatónak bizonyulnak.

V. B.
         

Kövessen minket a Facebookon is!