Helyi hírek 2024. június 5. 18:00

Körkérdés: Kiskun Expo körkép

Körkérdés: Kiskun Expo körkép
Kiskunfélegyháza idén ünnepeli városi rangjának 250. évfordulóját. Május 24. és 26. között az önkormányzat nagyszabású ünnepséget szervezett, amelynek csúcspontja a Kiskun Expo volt. A jelenlegi Körkérdés rovatunkban a résztvevő vállalkozások képviselőinek véleményét gyűjtöttük össze, hogy megtudjuk, miként értékelték az eseményt és milyen hatással volt az üzleti tevékenységükre. A válaszokból kiderült, hogy a Kiskun Expo nemcsak új üzleti kapcsolatok kialakítását tette lehetővé, hanem a helyi termékek népszerűsítéséhez is hozzájárult.

Horváth Zoltánné
– Két éve költöztem Kiskunmajsáról Kiskunfélegyházára. Horgolással foglalkozom, és pólófonalból különféle használati tárgyakat készítek, például hajgumikat, tárolókat, kulcstartókat és kozmetikai cikkek tárolóit. Emellett amigurumi technikával zsenília fonalból bababarát kiegészítőket is alkotok. Ez az első alkalom, hogy kiállítóként veszek részt a Kiskun Expón. Eddig csak nézelődőként látogattam el az eseményre, most viszont szerettem volna a termékeimmel bemutatkozni.



Dobos Zsuzsanna
– Kerámiatárgyak készítésével foglalkozom. Évekkel ezelőtt már bemutatkoztam kiállítóként a Kiskun Expón és most is elsősorban a reklám miatt érkeztem. Úgy láttam, a termékeim elnyerték a látogatók tetszését és néhány óra alatt több megrendelést is kaptam. Tapasztalataim szerint a használati tárgyak iránt nagyobb a kereslet, de a dísztárgyak is népszerűek a látogatók körében.



Mészáros Zselyke
– Még csak 12 éves vagyok, és az egyik hobbim a plüssök horgolása. Ezekkel a munkáimmal érkeztem a Kiskun Expóra. Az alapokat az internetről és anyukám barátnőjétől tanultam, majd saját tapasztalataim alapján tökéletesítettem a technikámat. Úgy látom, az emberek kedvelik ezeket a puha anyagból készült állatokat. Eddigi legnagyobb munkám egy 60 centiméteres unikornis, de azt nem hoztam magammal a kiállításra.



Horváth Szabó Ákos
– Első alkalommal veszek részt a Kiskun Expón kiállítóként. Családi, portré, esküvői és igazolványképek készítésével, valamint fotóelőhívással foglalkozom, A/3-as méretig. Emellett vászonképeket is készítek. Azért jöttem, mert szeretném, ha az emberek jobban megismernék a munkáimat. Hamarosan megnyitom a fotóstúdiómat a város központjában, ezért fontosnak tartom, hogy bemutassam a szolgáltatásaimat és felkeltsem az érdeklődést a stúdió iránt.

Kovács Márta
– Fülöpjakabról származó termékeket mutattunk be a Kiskun Expón, az ottani gazdák és kézművesek munkáit. Ezekkel szerettük volna hangsúlyozni településünk hagyományait, amelyek abból az időszakból származnak, amikor az emberek még saját maguk termeltek. Kiállítottunk a pásztorélethez kapcsolódó tárgyakat, valamint helyben termelt élelmiszereket, textíliákat és viseleteket. Emellett bemutattunk olyan fotókat is, amelyek a természet szépségét ábrázolják. Fülöpjakab területének több mint 60 százaléka tanyavilág, ami szerencsére nem elhagyott terület, hanem egyre több fiatal választja lakóhelyéül. Az expón való részvételünkkel az volt célunk, hogy megismertessük a látogatókat a településünk gazdag kulturális örökségével és bemutassuk, hogyan éled újjá a hagyományos tanyasi életforma a modern korban.



Csík-Tóth Henrietta
– Kézműves mézeskalács figurákat hoztam, amelyeket ajándéktárgyként árulok. Bár ezek nem minősülnek élelmiszernek, nem tartalmaznak egészségre káros anyagokat, kivéve ételallergia esetén. A figurák bármilyen témában rendelhetők, legyen szó névnapról, születésnapról vagy keresztelőről. Vállalkozásom viszonylag friss, két kisgyermekem mellett kezdtem el az alkotást. Eredetileg hobbinak indult, majd egy nagyobb projektté nőtte ki magát. Amikor a nagyobbik lányom még kisbaba volt, kitanultam a cukrászatot és innen jött a mézeskalács figurák készítésének ötlete. Azóta számos workshopon vettem részt. A mézeskalács figurák készítése során különös figyelmet fordítok a részletekre és az egyediségre. Minden darabot kézzel formázok és díszítek, hogy a lehető legszemélyesebb ajándékot adhassák az emberek szeretteiknek. A visszajelzések nagyon pozitívak, így a megrendelések száma folyamatosan növekszik, ami megerősít abban, hogy jó úton járok. Terveim között szerepel, hogy a jövőben még többféle terméket készítsek és bemutassak, valamint, hogy további képzéseken vegyek részt és folyamatosan fejlődni tudjak a szakmában.



Szaulits Attila
– A Kiskun Expóra az infravörös fűtésrendszerünk bemutatásával érkeztünk, ami jelenleg a legegészségesebb fűtésrendszer a piacon. Országszerte több helyen is jelen vagyunk, de Kiskunfélegyházán még nem igazán ismernek bennünket. Az infravörös fűtést fő- és mellékfűtésként egyaránt lehet alkalmazni, ami nagy rugalmasságot jelent a felhasználók számára. Fűtőtesteinkre 10 év jótállást adunk, így hosszútávon megbízható és kényelmes megoldást nyújtanak. Az infravörös fűtés nagy előnye, hogy gondozásmentesen működik, tehát egyszeri beszerzéssel hosszú évekig élvezheti az előnyeit. Nem igényel karbantartást, így időt és pénzt takarít meg a felhasználóknak. Az infravörös technológia emellett egyenletes hőeloszlást nyújt, ami javítja a komfortérzetet és csökkenti az energiafogyasztást. A kiállításon való részvételünkkel célunk, hogy bemutassuk ezt az innovatív és hatékony fűtésrendszert a helyi közösségnek és megismertessük őket a termékünk nyújtotta előnyökkel.

V. B. 
            

Kövessen minket a Facebookon is!