Helyi hírek 2024. június 12. 15:30

Nagypolitika helyett városi érdekekre koncentráló városvezetést ígér Csányi József

Képgaléria
Nagypolitika helyett városi érdekekre koncentráló városvezetést ígér Csányi József
Sajtótájékoztatót tartott Csányi József, Kiskunfélegyháza harmadik ízben újraválasztott polgármestere június 12-én, szerdán, a június 9-én megrendezett helyhatósági választások kapcsán. (Ezzel egy időben voksoltunk az európai parlamenti listára is.)

– Öt év után újra lehetőséget kaptak a félegyházi polgárok is, hogy polgármestert és képviselő-testületi tagokat válasszanak. A választás rendben lezajlott, amelynek eredményeként megerősítették személyemet a polgármesteri tisztségben, továbbá mind a 10 körzetben munkatársaim és barátaim, a Nemzeti Fórum támogatásával indult egyéni jelöltek folytathatják a munkát – foglalta össze Csányi József.

A polgármester elmondta: Félegyházán a 23.548 választásra jogosultból 12.510-en járultak az urnákhoz. Ez 53,13 százalékos részvételi arányt jelent. A végső eredmény 12.169 érvényes szavazat alapján született meg. A rendszerváltás óta ez volt a legmagasabb részvételi arány a városban helyhatósági választáson.

A 10 képviselő és a polgármester mellett – a töredékszavazatok arányában – 4 listás hely van még a félegyházi képviselő-testületben. Ezt 3 jelölőszervezet képviselői foglalják majd el: Endre Béla, a Mi Hazánk Mozgalom, Horváth Tamás és Kis-Szeniczey Kálmán a Veled a Városunkért Egyesület, valamint Kollár László, a Válasszon Jövőt! Kiskun Lokálpatrióta Egyesület képviseletében. Az eredmények június 13-án, csütörtökön, emelkednek jogerőre, és a jövő hét folyamán megbízóleveleiket is átveszik az érintettek. A mandátumokat viszont csak október elsejétől töltik be az új képviselők, az alakuló képviselő-testületi ülést pedig – amikor ténylegesen feláll az új képviselő-testület – október elején tartják meg. Addig a jelenlegi testület és polgármester marad tisztségben.

Az újraválasztott polgármester ezúton is megköszönte a választóknak, hogy éltek demokratikus jogukkal, a választással, és kinyilvánították akaratukat.

– Bízom abban, hogy a többség akaratát érvényesítve az elkövetkezendő években tovább tudjuk folytatni a tíz éve megkezdett városfejlesztést. Mi, a magunk részéről mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél több országos és regionális szinten elérhető forrást hozzunk a városba. Köszönöm az ellenzéki képviselők többségének tisztességes munkáját, az elmúlt években tanúsított, és a választási kampányban is megtartott korrektségét – emelte ki Csányi József, majd e fórumon is felajánlotta az együttműködést Endre Bélának, Horváth Tamásnak és Kollár Lászlónak.

– Nem tudom ugyanezt megtenni Kis-Szeniczey Kálmánnal, aki évek óta, és különösképpen a választást megelőző mintegy fél évben mérhetetlenül aljas és megalázó kampányt folytatott a személyem lejáratására törekedve. Eközben olyan alapvető elveket rúgott fel, mint a politikai tisztesség, a magánélet tisztelete, vagy a hazugságok kerülése. Ővele semmilyen együttműködést nem tudok elképzelni – szögezte le a polgármester, majd kitért az országos bulvársajtóban vele kapcsolatban lehozott hírekre.

– El kell mondjam, hogy az elmúlt időszakban rólam megjelent bulvárhírek tartalma rendkívül távol áll az igazságtól: valójában nem verekedtem, nem dulakodtam semmilyen szórakozóhelyen. Voltak ugyan problémák a magánéletemben, de ez nem a nyilvánosság előtt folyt, és nem is kívánom a részleteit a  nyilvánosság elé tárni. Ennek tiszteletben tartását kérem és el is várom mindenkitől – tette hozzá Csányi József.

Ezt követően ismét megköszönte a személye és munkatársai iránt megnyilvánuló bizalmat és támogatást. Mint mondta, különösen hálás annak a 9304 félegyházi embernek, aki szavazatával megerősítette őt pozíciójában. Pártpolitika helyett továbbra is egy békés és élhető európai kisváros képe lebeg a szeme előtt, mint Kiskunfélegyháza jövője, és ez adja a következő ciklus alapjait is.


T. T.

Fotó: Fantoly Márton  
             

Kövessen minket a Facebookon is!