Helyi hírek 2024. június 13. 20:00

Átvette díját Téglás Dávid, a vármegye kedvenc tesitanára

Képgaléria
Átvette díját Téglás Dávid, a vármegye kedvenc tesitanára
A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) kezdeményezésére indított „K&H mozdulj! az év tesitanára” szavazás vármegyei nyerteseit június 13-án köszöntötték. A 30 év alatti, fiatal testnevelő kategóriában Téglás Dávid, a Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola pedagógusa kapta a legtöbb szavazatot.

A „K&H mozdulj! az év tesitanára” program vármegyei átadóján Fehér Gyöngyi, a K&H területi vezetője köszöntötte a résztvevőket, a pénzintézet félegyházi fiókjában. Elmondta, hogy a K&H hosszú idő óta elkötelezett a magyar társadalom egészséges, mozgásban gazdag életmódjának támogatása iránt. A K&H mozdulj! program a sportnak minden területén szeretne példát mutatni az elhivatottság, az eltökéltség és a kiváló teljesítmény támogatásával. A fiatalok egészséges életmódjának támogatását nagyon fontosnak tartják, így idén stratégiai megállapodást kötöttek az Aktív Iskola Programmal, és elindították a „K&H mozdulj! az év tesitanára” kezdeményezést.

– Nagy öröm volt számunkra azt látni, hogy a felhívást milyen lelkesen fogadták a diákok, szüleik és a tanárok is, hiszen több mint 5000 jelölés érkezett több mint 1000 pedagógusra. A jelölteket az MDSZ három kategóriába sorolta be, a 200 fő, vagy az alatti iskolákban tanító testnevelő, a 200 fő fölötti iskolában tanító testnevelő és a 30 év alatti, fiatal testnevelő. A nagyközönség a május elején zajló vármegyei online szavazáson is nagyon aktív volt, majdnem 136 ezer szavazat érkezett a jelöltekre – fogalmazott.

Kiemelte azt is, hogy Téglás Dávid jó példája annak, hogy a tantervben szereplő mozgásformákat is lehet úgy tálalni a fiataloknak, hogy élvezetes legyen, és a tesióra tényleg a mozgás öröméről szóljon. – Az ilyen pedagógusoknak vitathatatlan szerepük van a tehetségek felismerésében és a gyerekek képességeinek kibontakoztatásában is. Egészséges életvitelükkel példát mutatnak a diákoknak, emellett pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekeink élvezettel sportoljanak, hogy a digitális generációnak is beépüljön az életébe a mozgás, és így egészséges, teljes életet élhessenek most és később, felnőttként is – tette hozzá.

Téglás Dávid nyolc éve kezdett el dolgozni a Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskolában, emellett több éve edzősködik. – Fiatal koromnak köszönhetően hamar megtaláltam a közös hangot a tanulókkal, a mindennapos testnevelés órák miatt sokat találkozom velük. Fontos számomra, hogy jó hangulatú atmoszférát hozzak létre. Örülök és hálás vagyok ezért a jelölésért a diákoknak és szülőknek. Továbbra is a célom, hogy a tanulóim közül mindenki megtalálja azt a sportágat, ami számára megfelelő, és megszeressék a mozgást, hiszen a legfontosabb, hogy élvezzek azt, amit csinálnak. Hiszem azt, akár edzésen, akár órán, hogy a befektetett munkának mindig meglesz a gyümölcse – fogalmazott a díjazott.

Vincze József, az MDSZ regionális képviselője arról beszélt, hogy a szervezet a tanév elején indította el az Aktív Iskola védjegyrendszert, amelynek keretében 300 általános és középiskolában a gyerekek rendszeres mozgását támogató környezet épül, számos mozgásösztönző program valósul meg, elérve ezzel mintegy 100 ezer iskolás gyermeket. – Ha két olyan szervezet, ahol a fiatalok támogatása a fő cél, összefog, akkor együtt sokkal többet tudnak tenni a jövő generációjáért – mondta. Hozzátette azt is, hogy a szavazást jövőre is meghirdetik, majd megköszönte a K&H támogatását.

Az MDSZ-ről azt is megtudtuk, hogy az általános és középiskolás gyermekek mozgásfókuszú egészségfejlesztésével foglalkozó civil szervezet. Célja, hogy a gyerekeket rendszeres mozgásra ösztönözve elősegítse egészséges, boldog jövőjüket, ösztönözze az egészségtudatos közösségi kultúra kialakítását, a rendszeres testmozgás hatásainak tudatosítását és növelje a testmozgás iránti elkötelezettséget. Programjaival az iskolai keretek között zajló testmozgás lehetőségeinek bővítését támogatja, országos hálózatával pedig segíti az iskolákat az egészségfejlesztő programjaik megvalósításában és az ehhez szükséges infrastruktúra, eszközök, tudás bővítésében, együttműködéseik kialakításában.

A vármegye kedvenc tesitanára díjat – azaz egy feliratozott pólót, egy 33.000 forint értékű Hervis sportszervásárlási utalványt és egy K&H-s csomagot – Fehér Gyöngyi, a K&H területi vezetője és Vincze József, az MDSZ regionális képviselője közösen adták át.
                      
G. E. 

Fotó: Fantoly Márton   
                  

Kövessen minket a Facebookon is!