Helyi hírek 2024. június 14. 10:00

Fliszár Károly verseskötetének bemutatója volt a könyvtárban

Képgaléria
Fliszár Károly verseskötetének bemutatója volt a könyvtárban
Fliszár Károly György Megtalált gondolatok című verseskötetének bemutatója volt a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban június 13-án, csütörtökön. Az esemény a 95. Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódott, a félegyházi könyvtár helyi szerzők köteteinek bemutatásával kívánt csatlakozni a programhoz.

A megjelenteket Abonyi Szilvia, a könyvtár igazgatója köszöntötte, aki bemutatta Fliszár Károly Györgyöt. Elmondta, hogy a most megjelent, sorban a hatodik kötete, amely 124 verset tartalmaz és az elmúlt másfél évének gondolatait, érzéseit fogalmazta meg bennük.

A bevezető után az íróval és a könyvborító illusztrátorával, Tarjányi Xénia művésztanárral hallhattak rövid beszélgetést a megjelentek, amelynek során a szerző beszélt a verseskötet keletkezéséről, annak előzményeiről, életének fontos állomásairól, Kiskunfélegyháza és a természet szeretetéről, Xéniával
kialakult, kölcsönös tiszteleten alapuló munkakapcsolatáról is. Tarjányi Xéniától megtudtuk, hogy örömmel vett rész a munkálatokban, és csakúgy, mint a Zümike, a méhecske kapcsán, most is izgatottan látott neki a rá bízott feladatnak. A beszélgetés végén mindketten megerősítették, hogy terveznek még közös munkát a jövőben.

Az eseményen közreműködött Sirkó Anna színész, rendezőasszisztens, valamint Vígh-Doroghy Zsuzsanna és Vígh Csaba.

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton 
           

Kövessen minket a Facebookon is!