Helyi hírek 2024. június 15. 16:00

Bemutatták dr. Sinkó Melinda kamaszokról szóló novelláskötetét

Képgaléria
Bemutatták dr. Sinkó Melinda kamaszokról szóló novelláskötetét
Dr. Sinkó Melinda Hajszálrepedések című novelláskötetének bemutatóját tartották a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, június 14-én, pénteken. Az eseménnyel a könyvtár a 95. Ünnepi Könyvhéthez csatlakozott, helyi szerzők könyveinek bemutatásával.

A megjelenteket Abonyi Szilvia, az intézmény igazgatója köszöntötte és elmondta, hogy a szerző, dr. Sinkó Melinda író, pszichoterapeuta, orvos, iskolaorvos nem először szerepelt új kötetének bemutatójával a könyvtárban.  A folytatásban átadta a szót Hajdú László író, költő, szerkesztőnek, aki segítségével sokat tudhattak meg a szerzőről és a novellák keletkezési körülményeiről.

– Az írás talán a legmélyebb identitásaim egyike. Régóta tekintem magam írónak. Úgy szoktam mondani, hogy hatéves korom óta írok, mert előtte nem tudtam. Előtte beszéltem. Mindig nagyon fontos része volt az életemnek az, hogy megmutassam azt, ami bennem van. Nem tudnék nem írni, úgy gondolom, hogy ez egy belső kényszer. Ha beszélünk, akkor az elmúlik, viszont ha valamit leírunk, akkor időtlenné válik. Talán ez az időtlenség egy nagyon vonzó dolog – fogalmazott Melinda.

Megtudtuk a későbbiekben, hogy a most megjelent novelláskötet körülbelül fél év alatt keletkezett. Bár korábban nagyon távol állt a szerzőtől a rövid terjedelmű írás, most mégis szívesen alkalmazta a történetei műfajaként. A novellák kamaszokról szóló történetek, a téma a műfajhoz tökéletesen összekapcsolódott a szerző szerint: minden benne van, ahogyan a kamaszok látják a világot, a maga fekete-fehérségével, a rövid, tömör megfogalmazásával, felvillanásaival.

A folytatásban a megjelentek megismerték a történetek szerkezetét, az egyes szám első személy használatának miértjeit, Melinda inspirációit. Elmondta, hogy a családja elfogadta és segíti az írói tevékenységét, olyannyira, hogy fia, Imre készítette most is a borítógrafikát. Beszélt a terveiről, a készülő új regényről, amely nemsokára szintén napvilágot lát.

Az esemény végén lehetőség volt az írónőtől kérdezni, amit szívesen ki is használtak a vendégek.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
            

Kövessen minket a Facebookon is!