Helyi hírek 2024. június 17. 06:00

Jön a hőség

Jön a hőség
Markáns melegedés veszi kezdetét, egyre nagyobb területen számíthatunk hőségre. Emellett általában sok napsütés várható, és az UV sugárzás is nagyon erős lesz – írja a HungaroMet Zrt.

Borítókép: Shutterstock

Hétfőn
 túlnyomóan derült vagy gyengén felhős időre van kilátás, de délután helyenként – nagyobb eséllyel a Dunántúlon – több gomoly képződhet, és ott zápor, zivatar is előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében lehet átmeneti szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. 

Kedden a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható. Egy-egy futó záporon kívül érdemi csapadék nem lesz. A délies szél jobbára mérsékelt marad. A minimum-hőmérséklet 14, 20, a maximum 28 és 34 fok között valószínű. 

Szerdán napos, száraz időre van kilátás kevés fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél. Hajnalban általában 16 és 22 fok várható. A csúcsérték 30 és 36 fok között alakul – írta a Portfolio a HungaroMet Zrt. jelentése alapján.
                  
Rövid videó itt.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!