Helyi hírek 2024. június 21. 18:00

A gardróbrendezés fontossága

A gardróbrendezés fontossága
Előre is gratulálok mindenkinek, aki eldönti, hogy szelektál a gardróbjában, mert hatalmas lépés! A gardróbrendezés nemcsak arról szól, hogy rendet raksz a ruháid között, hanem egy igazi önismereti folyamat is.

Borítókép és további fotók: Rustic photo 



Először is, megszabadulsz azoktól a daraboktól, amelyeket már régóta nem hordasz, és csak feleslegesen foglalják a helyet. Sokkal átláthatóbbá válik a ruhatárad, és könnyebb lesz megtalálni azokat a darabokat, amiket tényleg szeretsz, és szívesen viselsz. Lehetőséget ad arra, hogy átgondolt stílusod és frissítsd a ruhatáradat az aktuális divat, a jól kombinálhatóság és a szükségleteid szerint. Próbálj meg több évszakos ruhadarabokban gondolkodni, így még akár azt is elérheted, hogy kevesebb új ruhára lesz szükséged.



Másodszor, egy jól rendszerezett gardrób időt és energiát spórol neked reggelente. Kényelmes és időtakarékos lesz a készülődés, mivel nincs többé hosszas keresgélés, hiszen minden könnyen elérhető és kéznél van.



A szezon miatt nem viselt darabokat rakd a felső polcokra vagy a többi ruha mögé, esetleg legalulra, a többit pedig rendezd úgy, ahogy számodra a legpraktikusabb. Érdemes a különböző darabokat különböző csoportokba – például: nadrágok, szoknyák, pólók, ingek, otthoni ruhadarabok – hajtogatnod, de akár színek szerint is rendezheted őket. Így könnyebb lesz majd megtalálni mindent, és nem kell feltúrnod az egész szekrényt, ha keresel valamit.



Az ingeket, a kényesebb nadrágokat, az egészruhákat és a kabátokat a legjobb, ha akasztóra teszed, így megelőzheted a gyűrődést és akár a vasalást is. Nem beszélve arról, hogy könnyebben átláthatod majd őket.



A táskákat, cipőket tedd külön polcra, a kiegészítőket pedig – sálakat, sapkákat és kesztyűket ajánlott dobozokba rendszerezni ugyanúgy, ahogyan az ékszereket is – amennyiben a szekrényben tartod őket. 



Végül, de nem utolsósorban, a szelektálás egyfajta mentális tisztítókúra is. Ahogy megszabadulsz a felesleges dolgoktól, helyet adsz az újnak és jobban érzed magad a bőrödben.



Szóval, ne habozz, vágj bele a gardróbrendezésbe! Nemcsak a ruhatárad, hanem az életed is frissebb és rendezettebb lesz tőle. 
                       

Kövessen minket a Facebookon is!