Helyi hírek 2024. június 18. 12:00

Átvették megbízóleveleiket a megválasztott képviselők

Képgaléria
Átvették megbízóleveleiket a megválasztott képviselők
Átvették megbízóleveleiket a helyi önkormányzati képviselők és Csányi József polgármester június 18-án, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának dísztermében. Az eseményen dr. Kádár-Palásti Gabriella, az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagja adta át a hivatalos dokumentumokat.

A 2013. évi 36. törvény alapján a helyi önkormányzati választásokon, Kiskunfélegyházán polgármestert és 10 egyéni választókerületi képviselőt választottak meg, továbbá négy kompenzációs listás mandátumot, valamint a települési roma önkormányzati választáson öt képviselői mandátumot osztottak ki – mondta el dr. Kádár-Palásti Gabriella, majd egyenként kiszólítva a képviselőket hivatalosan is átadta a megbízási okleveleket.

Ennek értelmében Csányi József lett a polgármester, valamint az 1-es számú választókörzetben dr. Réczi László, a 2-es számú választókörzetben Bense Zoltán, a 3-as számú választókörzetben Gyenes Attila, a 4-es számú választókörzetben Szamosi Endre Ferenc, az 5-ös számú választókörzetben Balla László Imre, a 6-os számú választókörzetben Szabó József, a 7-es számú választókörzetben Horváth Gábor, a 8-as számú választókörzetben dr. Ónodi Izabella, a 9-es számú választókörzetben dr. Kis Ákos Csaba, a 10-es számú választókörzetben pedig Ván Jenő kapott képviselői mandátumot.

A kompenzációs listán mandátumot szerzett: Endre Béla, a Mi Hazánk Mozgalom képviselője, Horváth Tamás Norbert, a Veled a Városunkért Egyesület képviselője, Kis-Szeniczey Kálmán a Veled a Városunkért Egyesület képviselője, illetve Kollár László a Válasszon jövőt! Kiskun Lokálpatrióta Egyesület képviselője.

A települési roma nemzetiségi önkormányzati választáson mandátumot szerzett: Buza Ferenc Jánosné, Buza Ferenc János, Buza Flórián, Kollár Hermina és Szabó Elisabeth .

V. B.

Fotó: Fantoly Márton  
          

Kövessen minket a Facebookon is!