Helyi hírek 2024. június 19. 06:00

Az idei tanév utolsó foglalkozása

Képgaléria
Az idei tanév utolsó foglalkozása
A Batthyány Lajos Általános Iskolában júniusban tartottuk a tizedik, egyben utolsó iskola-előkészítő foglalkozásunkat. A nagycsoportos óvodások már otthonosan érzik magukat intézményünkben, a felkészítés jókedvűen és tartalmasan telt.

Általános fejlesztés: Solymosiné Antalicz Tünde fejlesztőpedagógus
 
Ez alkalommal a hangkereső feladattal a k-g hang észlelését, differenciálását, a kakukktojás megtalálásával a gondolkodást, a fogalomalkotást, a dominóképes feladattal a mennyiségállandóság automatizálását, a rejtett képek megkeresésével a képi, alak-háttér észlelést, megkülönböztetést fejlesztettem. Feladatvégzés közben a gyerekek jól terhelhetőek és aktívak voltak.
Összegzés: Az egész tanévet átölelő foglalkozássorozat meghozta a várt eredményt. A gyerekek szociális készségei fejlődtek, figyelmük tartóssága és munkamemóriájuk terjedelme jelentősen nőtt, feladattudatuk kialakult, feladattartásuk pozitívan változott.

Mozgásfejlesztés: Bense Andrea gyógytestnevelő, tanító

Az utolsó foglalkozásra olyan feladatokkal készültem, amelyeket már ismertek a gyerekek, csak egy kicsit kiegészítettem azokat. Az első feladat a mozgáskotta módszeren alapuló szín–forma–ritmus feladat egészült ki a számolással. Dobókockapöttyöket kellett leolvasni, eltapsolni. Ez egy összetett feladat, amely figyelmet, koncentrációt igényelt. A labdás feladatokat bójákkal kirakott akadálypályán haladással, egymás megérintésével, labdacserével hajtották végre. Ez egy könnyebbnek tűnő feladat, de aktiválja a téri tájékozódást, szem–kéz koordinációt, és a jobb–bal irányok automatizálást.

                       

Kövessen minket a Facebookon is!