Program 2024. június 26. 08:00

Ismét biciklis zarándoklat városunkért

Ismét biciklis zarándoklat városunkért
Kerékpáros zarándokutat szerveznek a város hívő közösségének június 29-én, szombaton. A programhoz bárki csatlakozhat, indulás háromnegyed 6-kor az Újtemplom elől.

A májustól november végéig tartó zarándoklatok során hét városszéli kereszthez látogatnak el a hívők, majd reggel 7 órakor szentmisén imádkoznak a városért. Május végén a Szegedi út és a Tesco parkolója közötti Gál-kereszthez látogattak a hívők, június 29-én, szombaton pedig a Kőrösi úton álló Hideg-keresztet keresik fel. Az emlékhelyet „Isten dicsőségére” emeltette 1882 augusztusában Hideg János és családja.

Aki valamilyen okból nem tud biciklivel részt venni a zarándoklaton, az a keresztnél is csatlakozhat a résztvevőkhöz. Az emlékhelynél nemcsak lelki útravalót kapnak a hívek, hanem közösen és egyénileg is imádkozhatnak, majd együtt visszaindulnak a városba, ahol 7 órakor szentmisét mutatnak be a városért, ez alkalommal az Ótemplomban.

A zarándoklatok további időpontjai: július 27., augusztus 31., szeptember 28., október 26., november 23. Indulás szombatonként reggel háromnegyed 6-kor az Újtemplom elől.

G. E. 
             

Kövessen minket a Facebookon is!