• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Vizsgálóbizottság fogja tisztázni, hogy jogszerű és etikus volt-e a víziközmű társulat vagyontárgyainak értékesítése
Helyi hírek 2024. július 3. 14:00

Vizsgálóbizottság fogja tisztázni, hogy jogszerű és etikus volt-e a víziközmű társulat vagyontárgyainak értékesítése

Vizsgálóbizottság fogja tisztázni, hogy jogszerű és etikus volt-e a víziközmű társulat vagyontárgyainak értékesítése
Bense Zoltán képviselő javaslatára vizsgálóbizottságot állít fel az önkormányzat, aminek az lesz a feladata, hogy kivizsgálja: jogszerűen és etikusan történt-e a Kiskunfélegyházi Víziközmű Társulat felszámolásakor az irodai eszközök, számítógépek és egyéb vagyontárgyak értékesítése. Ugyancsak a képviselő kezdeményezte a nyári szünet előtti utolsó testületi ülésen a városban nagy port felvert és komoly indulatokat gerjesztő ügy iratainak nyilvánosságra hozását.

Mint arra egy, a Magyar Nemzet online felületén megjelent cikk nyomán korábban felhívta a figyelmet a képviselő (és lapunk is beszámolt róla itt) miután a félegyházi víziközmű társulat befejezte tevékenységét, „a szervezet elnöke (Kis-Szeniczey Kálmán) és irodavezetője úgy intézték, hogy fillérekért megvásárolhassanak gyakorlatilag minden mozdítható eszközt. 40 ezer forintért jutottak olyan elektronikai eszközökhöz és különböző háztartási gépekhez, amelyeknek a beszerzési értéke 1,76 millió forint volt, a Szeniczeyéknek történő értékesítésükkor pedig 629 ezer forintot értek”.
„Kis-Szeniczey és irodavezetője mindössze tíz-, illetve ötezer forintért jutott birtokába egy-egy komplett számítógépnek a hozzájuk tartozó operációs rendszerrel együtt, amelyeket korábban 400 ezer forintért szerzett be a víziközmű társulat. Öt-öt ezer forintért jutottak hozzá egy Samsung Galaxy S6 típusú mobiltelefonhoz, valamint egy ASUS márkájú notebookhoz a tartozékokkal együtt. Emellett számos egyéb tárgyon osztoztak, amelyekért csupán néhány ezer forintot tettek le.”


A nyilvánosságra került adatokról azóta pro és kontra hangoztak el érvek. Ezért tette meg a tisztánlátást szolgáló kezdeményezését Bense Zoltán:

– Azt javaslom, öntsünk tiszta vizet a pohárba! Arra kérem aljegyző asszonyt, hogy az augusztusi testületi ülésre készítsen egy előterjesztést az önkormányzati törvénynek megfelelően egy vizsgálóbizottság felállítására, amelynek a feladata tényszerűen feltárni a privatizáció körülményeit. Azért őt, mert jegyző úr ebben az ügyben érintett, és szeretném, ha a bizottság majd a többi szereplővel például a hivatal pénzügyeseivel együtt őt is meghallgatná. A bizottság személyi összetételét a lehető legszélesebb körben kérem kialakítani, úgy, ahogy azt a jogszabályok előírják – fejtette ki a testületi ülésen a képviselő, mindamellett felkérte a város jegyzőjét, hogy az ügy iratainak közérdekűnek minősülő adatait hozza nyilvánosságra a város honlapján.
               

Kövessen minket a Facebookon is!