Program 2024. augusztus 7. 18:00

Második tárogatós találkozó a Béke-téren

Második tárogatós találkozó a Béke-téren
Második alkalommal szervezik meg városunkban a tárogatós találkozót, amelynek keretében négy tárogatóművész játékát élvezheti a közönség augusztus 9-én, pénteken a Béke-téren. A 18 órakor kezdődő eseményre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Dr. Tóth Ákos – aki a hagyományos, Kis-Fekete Vilmos által megálmodott Béke-Tér-Zene programsorozat állandó fellépője volt a kezdetektől fogva – elmondta, hogy tavaly jött az ötlet egy kisebb találkozó megszervezésére, ahol barátaival játszana a kedvelt helyszínen. Az esemény akkor nagy népszerűségnek örvendett, amelynek idén folytatást szánnak.

Az eseményen 4 tárogatós művész lép a közönség elé: Makó Péter Kossuth-díjas művész, aki a Csík zenekar oszlopos tagja, Molnár László népzenész, aki Jászjákóhalmáról érkezik és Nagy István, aki hivatásos katonaként a Légierő Zenekar Szolnok szólamvezető klarinétosa, szaxofonos, tárogatós művész és a házigazda, dr. Tóth Ákos.

Dr. Tóth Ákos elmondta, hogy minden évben úgy szervezi a műsort, hogy aktuális eseményhez kapcsolódjon, így idén a várossá nyilvánítás 250. évfordulója lesz a fő motívum. Ennek értelmében Félegyházához kötődő dallamokkal és a várossá alapítás korszakából való késő reneszánsz darabokkal készül. A vendégművészek elsőként saját tájegységük zenéit szólaltatják meg, majd kedvenc dallamaikat is bemutatják a közönségnek.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
            

Kövessen minket a Facebookon is!