Helyi hírek 2024. szeptember 1. 14:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Évközi 22. vasárnap – 2024. szeptember 1.

1. A hét ünnepei: kedden Nagy Szent Gergely pápa emléknapja, szombaton pedig a kassai vértanúk ünnepe lesz.

2. Tanévnyitó szentmisék az iskolatáskák megáldásával szeptember 8-án, vasárnap lesznek a 9 órai és a 18 órai szentmiséken. Várják a gyerekeket és a családokat!

3. Szeptember 8. és 15. között Mária-napokat tartanak, amelyek részletes programja a templomi hirdetőtáblán is olvasható.
Szeptember 9-én, hétfőn az esti szentmisén szolgáltatják ki a betegek szentségét, előtte 17 órától már gyóntatnak (feliratkozás nem szükséges, 60 év feletti vagy komoly betegségben szenvedő testvérek vehetik fel a szentséget). Kedden gitáros szentmise és szentségimádás, szerdán az esti szentmise után Hirling Attila atya tanúságtétele, csütörtökön az esti szentmise után Babenyecz László karnagy úr tart jótékonysági orgonakoncertet, pénteken pedig Fatimai napot tartanak. 15-én, vasárnap délután 5 órakor a Kálvária búcsúját ünneplik, vendég Bobek Tamás tiszakécskei plébános atya lesz. A szentmise után szeretetvendégséget rendeznek, kérik a testvéreket, hogy egy kis aprósüteménnyel járuljanak hozzá a Mária-napok lezárásához. Ezen a vasárnapon sem a Kalmár-kápolnában, sem az Ótemplomban nem lesz esti szentmise. Rossz idő esetén a templomban tartják a búcsút.

4. A Petőfiszállás-Pálosszentkúti Kisasszony napi búcsút szeptember 7-én és 8-án tartják, kerékpáros zarándoklat indul a búcsúra az Ótemplom elől, 7.30-kor.

                          

Kövessen minket a Facebookon is!