Helyi hírek 2015. január 29. 18:30

Konkrét állásajánlatokkal érkezett az előadó

Képgaléria
Konkrét állásajánlatokkal érkezett az előadó
Hiányszakma a targoncavezetői, és újabb képzési lehetőségek várhatók – tudták meg többek közt az „Álláskereső klub” résztvevői

Tucatnyi érdeklődő várta a Csillag Szolgáltatópontban meghirdetett aktuális klubfoglalkozást, melynek előadójául Csányi Sándort, a Járási Munkaügyi Központ kirendeltség-vezetőjét kérték fel.

– Másodszor veszek részt az Álláskereső klub rendezvényén – számolt be a Közlönynek Csányi Sándor –, első alkalommal a munka.hu oldalról, az internetes álláskeresésről, és annak használatáról beszéltem. A mai estére konkrét állásajánlatokkal érkeztem, ezután be fogom mutatni a 2015-ben várható képzéseket, és mindazokat a lehetőségeket, amelyek kitörési pontot jelenthetnek a leendő munkavállalók, így a romák számára is.

Több lesz a felkínált állás, mint az előző évben?

– Kiskunfélegyháza Önkormányzata különféle programokra pályázott, ezek felterjesztési szinten tartanak. Elindult az Ifjúsági Garancia Program is, ennek a következő időszakra várjuk a tényleges hatását. Az év eleje egyébként mindig nehézkes, általában egy-két hónapot várni kell a beindulásig, de ez az esztendő a szokásosnál élénkebb.

Milyen konkrét állásajánlatokat hoztál a romáknak?

– Sok más lehetőség mellett virágkötőt, mérlegelőt, takarítót, építőipari munkásokat keresnek különböző vállalkozások, és érdemes figyelni a kecskeméti állásokat is, hiszen a munkáltató megoldja a szállítást. Felhívom a résztvevők figyelmét a targoncavezető szakmára, amely iránt megnövekedett az igény.

Várható-e folytatás, azaz lehet-e majd újakat mondani egy következő Álláskereső klubban?

– A közeljövőben, egy-két hónapon belül lejárnak egyes programok, de újak indulnak. Ezekről mindenképpen érdemes egy következő alkalommal a klubban beszélni.

A Csillag Szolgáltatópont étkezőjében tartott előadásán Csányi Sándor hangsúlyozta, hogy a munkaügyi központ szolgáltatásai, a tanácsadás és segítség, a tájékoztatás és a közvetítés ingyenes.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!