Helyi hírek 2015. február 10. 08:25 Forrás: MTI

Megerősítik a szerb határellenőrzést

Megerősítik a szerb határellenőrzést
Megerősítik a szerb határellenőrzést, és a szerb-magyar határt a határőrség mellett hétfőtől a rendőrség és a csendőrség is védi majd - jelentette be Nebojsa Stefanovic belügyminiszter belgrádi sajtóértekezletén."Növelni fogjuk a határőrség tagjainak számát a magyar határon, és mától csatlakoznak hozzájuk a csendőrség és a rendőrség tagjai is, valamint a járőrözést is megerősítjük" - részletezte az intézkedéseket a belügyi tárca vezetője.

Nebojsa Stefanovic hétfőn Belgrádban Papp Károllyal, Magyarország országos rendőrfőkapitányával, valamint Dieter Romannal, a német szövetségi rendőrség igazgatójával tárgyalt. Megállapodtak abban, hogy a magyar és a szerb határőrség munkáját német és osztrák szakértők segítik majd, illetve az illegális bevándorlás megakadályozása érdekében technikai felszerelést, egyebek mellett hőkamerát biztosítanak a járőröknek.

A szerb belügyminiszter elmondta azt is, hogy a koszovóiak a magyar határig azzal az igazolással jutnak el, amelyet a koszovói-szerb adminisztratív átkelőkön a szerb hatóságoktól kapnak, a magyar határon viszont már hamis papírokkal próbálnak átjutni. (A koszovói állampolgároknak vízumra van szükségük ahhoz, hogy az Európai Unió országaiba jussanak, ennek megszerzése azonban hosszadalmas, és megfelelő indok hiányában az sem garantált, hogy az igénylők megkapják.)

Nebojsa Stefanovic arra kérte az útra kelő koszovóiakat, hogy ne adják el ingatlanaikat, mert többségüket (99 százalékukat) biztosan haza fogják küldeni. "Németország az erről a területről származó menekültkérelmek kevesebb mint 1 százalékát hagyta jóvá" - emlékeztetett a miniszter.


 

Kövessen minket a Facebookon is!